Neljä tietomalliasiantuntijaa

Päivämäärät Julkaistu 4.1.2018 Hae viimeistään 31.1.2018

Nyt etsimme neljää tietomalliasiantuntijaa edistämään rakennusprosessimme digitalisointia kaikilla Lehdon neljällä palvelualueella (kts.alla). Työskentelet konsernin digijohtajan alaisuudessa ja päivittäinen työsi tapahtuu sinulle nimetyn palvelualueen keskuudessa.

Työtehtävät sijoittuvat maantieteellisesti seuraavasti:
Korjausrakentaminen: Vantaa
Hyvinvointitilat: Kempele
Toimitilat: Vantaa tai Kempele
Asunnot: Vantaa

Tietomalliasiantuntijana tehtäväsi painottuu tietomallien laadunvarmistukseen Solibri Model Checkerillä. On tärkeää, että jo heti alussa omaksut sinulle nimetyn palvelualueen toimintatavat ja opit puhumaan samaa kieltä palvelualueen muun porukan kanssa, jotta tulet osaksi palvelualueen porukkaa ja voit edistää sekä kehittää palvelualueen tietomallintamisen tehokasta hyödyntämistä liiketoimintalähtöisesti.

Olet myös osa konsernin tietomallinnustiimiä ja työskentelette kiinteässä yhteistyössä. Olet tärkeä linkki palvelualueiden arkeen ja osallistut mallinnuskäytäntöjen kehittämiseen. Kyse on ennen kaikkea toimintatavan uudistamisesta yhteistoiminnallisemmaksi ja tietomallintaminen toimii kehitystyön selkärankana.

Tavoitteesi 3 kk aikana:
Sinulla on sujuva Solibri Model Checker -osaaminen, jota varten voit tarvittaessa käydä Lehdon tarjoaman valmennuksen. Ohjaat suunnitteluosapuolien tietomallinnusta ja tarkistat palvelualueen tietomalleja laadullisesti. Osallistut myös suunnittelukokouksiin ja työskentelet etenkin aluksi läheisesti palvelualueen tietomallivastaavan kanssa.

Tavoitteesi 12 kk aikana:

Pystyt oma-aloitteisesti vastaamaan uusien hankkeiden tietomalliohjeistuksien käyttöönotosta ja tietomallien tarkastusprosessista. Olet oman palvelualueesi sisällä avainhenkilö edistämässä tietomallintamisen ajattelua ja motivoimassa projektipäälliköitä tietomallipohjaiseen projektinjohtamiseen.

Miksi tietomallintaminen juuri Lehdossa on erityisen mielenkiintoista?

Olemme innoissamme siitä, että voimme Lehdossa kehittää rakentamisen käytäntöjä ketterästi ja ilman turhaa byrokratiaa. Tavoitteenamme on digitalisoida rakennusprosessi ripeään tahtiin, sillä kaikki rakentamisen tuotantoketjun osapuolet löytyvät samasta työyhteisöstämme. Kehittäminen on jo polkaistu vauhdikkaasti käyntiin, joten nollasta ei tarvitse aloittaa.

Miksi meille?

Viihdyt meillä varmasti, mikäli tykkäät monipuolisista työtehtävistä ja siitä, että näet oman työsi kädenjäljen melko pikaisestikin. Sinulle myös mukavat työkaverit ja jouhevasti rullaava arki ovat tärkeitä. Työ vaatii myös itsenäisyyttä ja yksin työskentelyä. Hierarkiamme on matala ja tärkättyjä paidankauluksia näet meillä vain harvoin.

Kun mietit urakehitystäsi, voit vakuuttua, että meillä asiantuntemuksesi syvenee entisestään ja sinulla on mahdollisuus kehittyä entistäkin rautaisemmaksi osaajaksi. Myöhemmin urallasi voit suuntautua toiveidesi mukaisesti esimerkiksi tietomallikoordinointiin, tietomallipohjaiseen rakennesuunnitteluun tai vaikkapa työmaajohdon tehtäviin tietomalleja hyödyntäen.

Jos olet ennakkoluuloton ja avoimen kiinnostunut kehittämään tietomallintamisen toimintatapaa ja käytäntöjä – silloin tämä on sinun paikkasi!

Työaikasi joustaa elämäntilanteesi mukana ja töitä on mahdollista tehdä satunnaisesti myös etänä. Työsuhde on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan sopivan henkilön löydyttyä.

”Kirurgin tarkkuus ja klovnin sosiaalisuus?”

Tehtävässä menestyäksesi tarvitset:
– Soveltuvaa rakennusalan tutkintoa AMK, DI tai muutoin hankittua alan osaamista
– Työkokemusta rakennusalalta
– Sinulla on tietomalliosaamista ja ymmärrystä laadunvarmistuksesta

Lisäksi arvostamme:
– Sinulla on työmaan tietomallipohjaisten ohjelmistojen osaamista esim. TrimbleConnect (Tekla BIMsight, Tekla Field3D)
– Aiempaa kokemusta talonrakentamisen tietomallien laadunvarmistuksesta Solibri Model Checkerillä
– Tietomallintava rakennesuunnitteluosaaminen olisi myös isoksi eduksi

Ollaksemme rehellisiä, tarvitset sitkeyttä, sillä muutos ei tapahdu yhdessä yössä! Kykenet pitkäjänteiseen kehitystyöhön ja omaat positiivisen asenteen.

Työkielemme on pääsääntöisesti suomi, jonka lisäksi voit satunnaisesti tarvita perustasoista englannin kielen taitoa. HUOM! Perehdytysvaihe edellyttää n. 1-2 päivän matkustamista Vantaalle n. 1 kk ajan ja tämän jälkeen noin 1-2 kertaa kuukaudessa.

Joko soitellaan?

Jos saimme sinut kiinnostumaan, hae tehtävää täyttämällä lyhyt hakulomakkeemme oheisesta linkistä 31.1.2018 mennessä. Jätäthän yhteystietojesi ohessa palkkatoiveesi ja vapaamuotoisen CV:si, josta ilmenee tietomallinnuskokemuksesi. Toimithan kuitenkin pian, sillä tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä!

Jos haluat kuulla lisää tehtävästä, ota rohkeasti yhteyttä digijohtajaamme Tiina Talvitiehen sähköpostitse tiina.talvitie@lehto.fi tai puhelimitse p. 040 734 7850 (to 11.1. 9-10), tietomalliasiantuntija Merja Ronkaiseen p. 040 736 5102 ( pe 5.1. klo 9-10) tai rekrytiimiimme p. 020 320000. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja myös Lehdon rekrychat palvelee arkisin klo 8-17 osoitteessa lehto.fi/meille-toihin.

www.lehto.fi/meille-toihin

Lue myös Tiinan blogikirjoitus tietomallintamisesta täältä ja kuuntele Tiinan puheenvuoro Kaupunkimallit 2017 -seminaarista täällä.

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi