Kokeile kuukausi maksutta

Yhtenäisyys on voimaa

Tietoa kirjoittajasta Ari Autio
Puheenjohtaja, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

YK:n onnellisuusraportti julisti kaksi viikkoa sitten Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi jo kolmannen kerran peräkkäin. Suomessa on onnistuttu elämään monimuotoisesti ja tasa-arvoisesti yli sata vuotta. Nyt olemme uuden edessä, kun normaalin arjen pelikenttämme säännöt on kirjoitettu uusiksi koronaviruksen takia.

Hallituksemme on tehnyt poikkeuksellisia toimia, jotta maamme selviytyisi mahdollisimman pienin kolhuin koronavirusepidemiasta. Toimilla on haluttu vaikuttaa terveydenhuollon kykyyn selvitä vaativasta urakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Toimenpiteet ovat olleet rohkeita ja ennennäkemättömiä, mutta ne on ollut pakko tehdä. Jo nyt voi sanoa, että hallitus on toiminut kaikkien suomalaisten parhaaksi erittäin vastuullisesti.

Koronaepidemia on haastanut meidät kaikki toimimaan harkitsevaisesti. Meidän kaikkien on mietittävä toimiamme niin vapaalla kuin työssä. Poikkeuksellisessa ajassa on tapahtunut selvää asenteiden muuttumista. Kanssaihmistä halutaan auttaa. Myös Suomen hallitus on osoittanut hienoa esimerkkiä toimenpiteillään turvata työllisyys, toimeentulo ja yritysten toimintakyky.

Siksi on tärkeää, että kaikki työmaiden ammattilaiset huomioivat valtioneuvoston ohjeistukset kaikessa tekemisessään. Me rakennusalan ammattilaiset olemme osanneet kautta historian muuttua ympäristötekijöiden vaatimusten edessä. Miksi emme myös nyt?

Olemme muun muassa esimerkillisillä toimilla onnistuneet parantamaan työturvallisuutta työmailla. Samoin nyt meidän on huolehdittava kaikkien työmailla toimivien ammattilaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Haaste on erilainen, mutta me onnistumme.

Työmaiden toiminnan häiriötön jatkuminen, siinä mittakaavassa kuin mahdollista, on välttämätöntä. RKL haluaa liittona korostaa yhteisvastuullisuuden merkitystä. Haluamme Suomen pysyvän vahvana tässä vaativassa tilanteessa. YK:n onnellisuusraportin mukaan onnellisuuden kokemusta lisää sosiaalinen ja institutionaalinen luottamus. Luottamus kohottaa yksilön sietokykyä vastoinkäymisiä kohtaan.

Kukaan meistä ei halua, että kansakunnallamme on peruutusvaihde päällä liian pitkään. Meillä on historiallisesti näyttöä aktiivisuudesta ja taidoista yhdistää voimavaramme sekä osaamisemme kaikkien hyväksi. Näihin yhteisiin toimiin meidän kaikkien on luontevaa sitoutua.

Helpoin resepti on pitää huolta itsestään, työntekijöistään ja ympäristöstä. Voitamme yhdessä ja häviämme yhdessä, siksi reagointi ja avoin viestintä on tärkeää kaikilla osa-alueilla.

Kannetaan yhdessä vastuu, jotta Suomi säilyy elinvoimaisena ja meillä on myös huomenna paikka, jossa elää maailman onnellisin maa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhtenäisyys on voimaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Ari Autiohttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/ari-autio/