Kokeile kuukausi maksutta

Fortum investoi 220 miljoonaa euroa voimalaitoksen rakentamiseen Espoon Suomenojalle

Fortum Oyj on päättänyt rakentaa uuden sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen yhtiön nykyisen voimalaitoksen yhteyteen Espoon Suomenojalla. Investoinnin arvo on noin 220 miljoonaa euroa.

Fortum Oyj on päättänyt rakentaa uuden sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen yhtiön nykyisen voimalaitoksen yhteyteen Espoon Suomenojalla. Investoinnin arvo on noin 220 miljoonaa euroa.

Voimalaitoksen esisuunnittelu on saatu päätökseen ja päälaitehankinnoista päästy sopimukseen. Valmistelevat työt voimalaitoksen rakentamista varten aloitetaan kesällä. Voimalaitos valmistuu tuotantoon vuoden 2009 loppuun mennessä. Voimalaitoshankkeen rakennusaikainen työllistävä vaikutus on noin 300 miestyövuotta.

Rakennettava voimalaitos käyttää polttoaineenaan maakaasua. Sen sähköntuotantoteho tulee olemaan 234 megawattia ja kaukolämpöteho 214 megawattia. Vuosittainen kaukolämmöntuotanto vastaa noin 85 000 kaukolämmitteisen omakotitalon lämmöntarvetta ja vuosittainen sähköntuotanto noin 100 000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähköntarvetta.

Uuden voimalaitoksen ansiosta hiilen ja öljyn käyttö kaukolämmön tuotannossa alueella vähenee. Hiili- ja tuhkakuljetukset sekä rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt vähenevät. Typenoksidipäästöissä ei tapahdu olennaista muutosta. Hiilidioksidipäästöt tuotettua energiaa kohden laskevat yli 10 prosenttia.

Kehitysjohtaja Timo Karttisen mukaan uudella voimalaitoksella ei ole välittömiä vaikutuksia kaukolämmön hintaan. Yhtiön tavoitteena on pitää kaukolämpö hinnaltaan kilpailukykyisenä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fortum investoi 220 miljoonaa euroa voimalaitoksen rakentamiseen Espoon Suomenojalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat