Helsingin Messukeskukseen kaavaillaan 12000 neliön laajennusta

Helsingin Messukeskukseen on suunnitteilla 12 000 neliömetrin hallilaajennus. Sen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2010. Uusi halli sijoittuisi nykyisen Halli 6:n jatkeeksi keskuksen itäpuolelle.

Helsingin Messukeskukseen on suunnitteilla 12 000 neliömetrin hallilaajennus. Sen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2010. Uusi halli sijoittuisi nykyisen Halli 6:n jatkeeksi keskuksen itäpuolelle.

Uusi monitoimihalli palvelee myös monipuolisena urheiluhallina, jossa voidaan järjestää muun muassa palloilulajien kansainvälisiä huippukilpailuja. Halli muuntuu helposti esimerkiksi tennis- tai lentopallokentiksi ja siellä on mahdollista järjestää EM-tason sisäurheilukilpailut 6 000 hengen katsomolle. Suunnittelussa on otettu huomioon Helsingin kaupungin liikuntaviraston näkemykset. Helsingille ei aiheudu kustannuksia hallin rakentamisesta.

Suunnittelun yhteydessä syntyi myös visio Helsingin Messukeskuksesta vuonna 2025. Tavoitteena on rakentaa Messukeskuksen tontille myöhemmin hotellilaajennus, parantaa pohjoista sisäänkäyntiä ja rakentaa pysyvien näyttelytilojen toimistorakennus sekä korottaa pysäköintilaitosta kahdella kerroksella.

Suunnitelmien tavoitteena on parantaa Helsingin Messukeskuksen toimintaedellytyksiä tulevina vuosina. Messukeskuksen toiminnan kasvaessa ja kansainvälistyessä Suomen Messut on arvioinut tarvitsevansa lisää näyttelytiloja ja hotellikapasiteettia.

Kokonaissuunnitelma tilattiin helsinkiläiseltä arkkitehtitoimisto K2S Oy:ltä sekä Arkkitehtitoimisto Davidsson Oy:ltä yhteistyössä saksalaisen Dietz-Joppien Architekten AG:n kanssa. Lähtökohtana oli synnyttää uudenlaista, näyttävää ja korkeatasoista arkkitehtuuria, joka parantaa Pasilan yleisilmettä ja lisää ympäristön asukkaiden viihtyvyyttä. Ehdotuksissa on paneuduttu ympäröivän liikuntapuiston viheralueiden suunnitteluun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Messukeskukseen kaavaillaan 12000 neliön laajennusta”

Jätä kommentti