Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenteelta uudenlainen painumaton lamellihirsi

Honkarakenne Oyj on kehittänyt uudenlaisen, painumattoman lamellihirren. Yhtiö esittelee Hämeenlinnan asuntomessuilla modernin kaupunkiomakotitalon, joka on rakennettu yhdistämällä runkoratkaisussa uutta hirttä talon kivirakenteiseen saunasiipeen ja kivimuuriin.

Honkarakenne Oyj on kehittänyt uudenlaisen, painumattoman lamellihirren. Yhtiö esittelee Hämeenlinnan asuntomessuilla modernin kaupunkiomakotitalon, joka on rakennettu yhdistämällä runkoratkaisussa uutta hirttä talon kivirakenteiseen saunasiipeen ja kivimuuriin.

Hongan tuotekehityksestä vastaava johtaja Eino Hekali sanoo, että uusi hirsi mahdollistaa massiivipuun käytön yhdessä muiden materiaalien kanssa, koska se ei ajan myötä painu. Siten materiaalien liittymät voidaan hänen mukaansa tehdä ilman perinteisen painuvan hirsitekniikan vaatimia leveitä kotelointeja ja painuntavaroja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Honkarakenteelta uudenlainen painumaton lamellihirsi”

  1. Painumaton lamellihirsi tehdään niin, että yksi lamelli käännetään pystyyn. Vaikuttaa aikamoiselta palastelulta eikä varmaan päästä samanlaiseen nopeuteen, kuin tämän artikkelin videossa http://http://www.hirsilinna.com/hirsiteknologia/lamellihirsi. Mielenkiintoista olisi tietää, saako Honkarakenne tuotteesta niin paljon parempaa katetta, että sitä kannattaa tehdä/myydä. Painumaton lamellihirsi on kyllä hyvä tuote ja varmasti paikallaan monimutkaisissa kohteissa, joissa käytetään useita rakennustekniikoita.

    1. Ei taida kuitenkaan olla aivan painumaton. Hirsirakennus painuu hiukan myös varauksista ja salvoksista, vaikka kuinka hyvin sen tekisi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat