Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenteen tappio supistui 0,1 miljoonaan euroon tammi-maaliskuussa 2007

Honkarakenne-konsernin tulos jäi kausivaihtelun vuoksi tappiolliseksi alkuvuonna, mutta tappio oli viime vuoden vertailujaksoa pienempi. Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmanneksella.

Honkarakenne-konsernin tulos jäi kausivaihtelun vuoksi tappiolliseksi alkuvuonna, mutta tappio oli viime vuoden vertailujaksoa pienempi. Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmanneksella.

Honkarakenne-konserni Q1 2007/Q1 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 18,5/13,9  
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -0,1/-2,3
  • Tilauskanta milj. euroa 39,6/27,8  
  • Omavaraisuusaste % 39,7/37,6 
  • Tase milj. euroa 61,3/59,6 
  • Henkilöstö (keskimäärin) 432/415

Yhtiön mukaan talvikauden tuotanto ja toimitukset olivat selvästi suurempia kuin aiempina vuosina. Hyvän volyymin lisäksi tulosparannuksen taustalla olivat tehtaiden käyttöasteiden paraneminen, raaka-aineen käytön tehostuminen sekä alentuneet yleiskustannukset. Toisaalta alkuvuoden tuloskehitystä heikensi raaka-aineen voimakas hinnannousu. Japanin jenin heikkeneminen puolestaan rasitti Japanin viennin kannattavuutta.

Liikevaihto kasvoi kotimaassa, Venäjällä ja Ranskassa. Vastaavasti arvonlisäveron korotus supisti Saksan vientiä ja jenin heikkeneminen Japanin vientiä.

Yhtiön hallitus piti maaliskuun lopussa kokouksen, jossa se päätti tehostamisohjelmasta. Yhtiön mukaan ohjelmalla pystytään parantamaan kannattavuutta nopeasti. Ohjelman vaikutukset näkyvät pääosin ensi vuoden tuloksessa.

Honkarakenne ennakoi toisen neljänneksen liikevaihdon ja tuloksen ylittävän viime vuoden vertailujakson luvut, koska ennakkomyynti ja tilauskanta ovat niin hyvät. Puun raaka-ainehinnan nousu edellyttää uusien hinnankorotusten viemistä myyntihintoihin kevään ja kesän aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenteen tappio supistui 0,1 miljoonaan euroon tammi-maaliskuussa 2007”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat