Jyväskylältä asumisvisio vuoteen 2020

Jyväskylän kaupunki on saanut valmiiksi vuoteen 2020 ulottuvan asumisvisionsa. Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt vision ja seuraavaksi se etenee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Jyväskylän kaupunki on saanut valmiiksi vuoteen 2020 ulottuvan asumisvisionsa. Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt vision ja seuraavaksi se etenee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Vision mukaan Jyväskylän kaupunki haluaa monipuolisempaa asuntorakentamista. Tulevaisuudessa jyväskyläläiset asuvat elävässä kaupungissa, missä toteutuvat asumisen kirjo, asumisen luovuus ja asumisen rikkaus.

Asumisvisiota toteutetaan vuosina 2007-2012 keihäänkärjiksi valittujen toimenpiteiden ja toimintamallien avulla. Esiin on haluttu nostaa kaupunkimainen pientalorakentaminen, ikääntyneiden uudet asumis- ja palveluratkaisut, kohtuuhintaiset asumisvaihtoehdot sekä kokeileva asuinrakentaminen.

Jyväskylään liittyvä Korpilahti avaa uusia mahdollisuuksia asuntorakentamiselle. Kuntaliitoksen tapahduttua vuonna 2009 halutaan käynnistää asuinympäristöpolitiikan laatiminen Korpilahdelle, jossa tunnistettaisiin uuden kaupunginosan asumisvahvuudet.

Valtakunnallista Jyväskylän asumisen tunnettavuutta halutaan vahvistaa myös käynnistämällä esiselvitystyö asuntomessujen järjestämisestä. Kaupunki harkitsee asuntomessujen järjestämistä vuonna 2012. Jyväskylässä on aiemmin järjestetty asuntomessut vuonna 1985.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylältä asumisvisio vuoteen 2020”

Jätä kommentti