Kanavasilta vihittiin Kuopion Saaristokaupungissa

Saaristokaupungin rakennustyöt etenevät hyvää vauhtia Kuopiossa. Tiistaina Saaristokaupungissa vihittiin käyttöön Keilankannan kanavan ylittävä silta. Silta toimii porttina Keilankantaan rakentuvalle Saaristokaupungin keskukselle, johon sijoittuvat muun muassa tori ja kauppakeskus. Vuoden 2010 asuntomessualue sijaitsee vain kivenheiton päässä keskuksesta.

Saaristokaupungin rakennustyöt etenevät hyvää vauhtia Kuopiossa. Tiistaina Saaristokaupungissa vihittiin käyttöön Keilankannan kanavan ylittävä silta. Silta toimii porttina Keilankantaan rakentuvalle Saaristokaupungin keskukselle, johon sijoittuvat muun muassa tori ja kauppakeskus. Vuoden 2010 asuntomessualue sijaitsee vain kivenheiton päässä keskuksesta.

Uuden sillan pituus on 140 metriä, leveys 16 ja korkeus veden pinnasta 15,5 metriä. Sillan kustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa ja myöhemmin avattavan kanavan miljoona euroa.

Saaristokaupunki rakennetaan neljään Kuopion eteläiseen niemeen, jotka ovat Savolanniemi, Rautaniemi, Lehtoniemi ja Pirttiniemi. Rakentaminen alkoi Savolanniemestä 2002 ja on edennyt jo Rautaniemeen. Uusi silta yhdistää Rautaniemen ja Lehtoniemen kaupunginosat ja avaa käytännössä Lehtoniemen asuntorakentamiselle. Sillalta on matkaa Kuopion torille viitisen kilometriä.

”Saaristokaupunki projekteineen tunnetaan jo nyt hyvin koko Suomessa. Hanke on malliesimerkki kaupunkirakenteen tiivistämisestä”, sanoi Valtion asuntorahaston ylijohtaja Hannu Rossilahti tiistaina Kuopiossa.

Saaristokaupungin Kuopion keskustaan yhdistävä Saaristokatu avataan liikenteelle syksyllä 2008. Asuntomessualueen talojen rakentaminen alkaa seuraavana vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kanavasilta vihittiin Kuopion Saaristokaupungissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat