Kuluttajien luottamus talouteen oli toukokuussa lähes ennallaan verrattuna edelliskuuhun. Kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa 17,7, kun se oli kuukautta aiemmin 17,9. Luottamus talouteen oli kuitenkin vahvempi kuin vuosi sitten ja pitkällä ajalla keskimäärin. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen toukokuussa tekemään kuluttajabarometriin.

Kuluttajien luottamus talouteen edelleen vahva toukokuussa

Kuluttajien luottamus talouteen oli toukokuussa lähes ennallaan verrattuna edelliskuuhun. Kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa 17,7, kun se oli kuukautta aiemmin 17,9. Luottamus talouteen oli kuitenkin vahvempi kuin vuosi sitten ja pitkällä ajalla keskimäärin. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen toukokuussa tekemään kuluttajabarometriin.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kuluttajat näkivät lainanoton edullisempana kuin vielä kuukautta aiemmin, sillä saldoluku nousi 5,6:een huhtikuun 3,7:stä. Lukema jäi silti selvästi vuoden takaista ja myös pitkän aikavälin keskiarvoa alhaisemmaksi. Saldoluku oli vuotta aiemmin 26,4 ja keskiarvo yli kymmenen vuoden ajalta on 22,5.

Kotitalouksista 13 prosenttia aikoi ottaa lainaa ja 9 prosenttia aikoi melko tai hyvin varmasti ostaa asunnon vuoden sisällä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien luottamus talouteen edelleen vahva toukokuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi