Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritysten luottamus edelleen vahva huhtikuussa

Rakennusyritysten suhdannekuva on edelleen vahva, sillä korkeasuhdanteen odotetaan jatkuvan loppukevään ja kesän aikana. Työvoimapula jatkuu kuitenkin yhä hankalana, ilmenee EK:n toukokuun suhdannebarometristä.

Rakennusyritysten suhdannekuva on edelleen vahva, sillä korkeasuhdanteen odotetaan jatkuvan loppukevään ja kesän aikana. Työvoimapula jatkuu kuitenkin yhä hankalana, ilmenee EK:n toukokuun suhdannebarometristä.

Rakentamisen suhdannenäkymiä mittaava saldoluku kohosi huhtikuussa +6:een, kun lukema oli +2 edellisessä tiedustelussa tammikuussa. Tilanne on selvästi tavanomaista parempi sekä maa- ja vesirakentamisessa että talonrakentamisessa.

Rakentamisen tuotannon kasvu on nopeutunut jonkun verran tämän vuoden alkupuolella. Kasvun odotetaan edelleen jatkuvan lähikuukausien aikana, vaikkakin hieman hitaampana kuin ensimmäisellä neljänneksellä.

Rakennusyritykset ovat saaneet alkuvuonna uusia tilauksia hieman enemmän kuin kolme kuukautta aiemmin. Tilausten kasvun ennakoidaan jatkuvan kesällä. Myös tilauskanta kasvoi, ja sen tasoa kuvattiin normaalia paremmaksi.

Myymättömien asuinhuoneistojen määrä oli alkuvuonna pysytellyt ennallaan. Määrää pidettiin hieman normaalia pienempänä.

Alan henkilöstön kasvu kiihtyi alkuvuonna. Määrän ei kuitenkaan enää arvioida kasvavan kausitasoitetuilla luvuilla mitattuna, mutta työllisyys säilyy korkealla tasolla. Pula ammattityövoimasta on edelleen kova, sillä 52 prosenttia yrityksistä arvioi sen estävän tuotannon laajentamista.

Sekä rakennusyritysten tuotteiden myyntihinnat että tuotantokustannukset nousivat. Myyntihintojen nousun ennustetaan vielä nopeutuvan lähikuukausina. Tuotantokustannusten nousu ylitti jopa edellisen tiedustelun odotukset, mutta nousun ennustetaan säilyvän yhtä nopeana seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten luottamus edelleen vahva huhtikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat