Kokeile kuukausi maksutta

Rakentaminen oli huippukannattavaa vuonna 2006

Rakentaminen ja erityisesti asuntojen ja toimitilojen gryndaus sekä rakennustuotteiden tekeminen kannattivat kustannusten voimakkaasta noususta huolimatta viime vuonna erittäin hyvin, selviää Rakennuslehden Suurimmat-numerossa tekemästä 350 rakennusalan yrityksen tilinpäätösvertailusta.

Rakentaminen ja erityisesti asuntojen ja toimitilojen gryndaus sekä rakennustuotteiden tekeminen kannattivat kustannusten voimakkaasta noususta huolimatta viime vuonna erittäin hyvin, selviää Rakennuslehden Suurimmat-numerossa tekemästä 350 rakennusalan yrityksen tilinpäätösvertailusta.

Rakennusliikkeiden kannattavuus on parantunut kolme vuotta peräkkäin ja oli tämän vuosituhannen paras. Myös tuoteteollisuuden kannattavuus oli erinomainen ja suunnittelutoimistotkin pystyivät hyvän kysynnän myötä nostamaan veloitustasoaan.

Suurista rakennusliikkeistä parhaan liiketuloksen teki YIT Rakennus Oy. Kannattavimmat rakennusliikkeet löytyivät kuitenkin pienistä, alle 8 miljoonan euron liikevaihtoa tekevistä yrityksistä. Huippuvuodesta huolimatta moni merkittävä rakennusliike teki tappiota. Suurimpia niistä ovat Skanska Tekra, Lujatalo, Peab Seicon ja Quattrogemini.

Rakentamisen hyvän kannattavuuskehityksen odotetaan jatkuvan. Parhaiten kannattavista rakentamisen alueista asuntogryndaus on tosin laskemassa toista vuotta peräkkäin, mutta vastaavasti toimistohankkeita on liikkeellä aiempaa enemmän. Urakointipuolen kannattavuutta rasittavat työvoima- ja materiaalipulan synnyttämät kustannuspaineet. Kustannuspaineet rasittavat erityisesti pientaloteollisuutta puun ja monien muiden materiaalien voimakkaan kustannusnousun vuoksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentaminen oli huippukannattavaa vuonna 2006”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat