Rakentamisen ylempi amk-koulutusohjelma ei innostanut Turussa

Rakentamisen ylempi amk-ohjelma ei ole erityisemmin houkutellut hakijoita Turussa. Turun Sanomien mukaan ohjelmassa oli 25 aloituspaikkaa, mutta hakijoita oli ainoastaan 20, joista 15 täytti vaadittavat kriteerit.

Rakentamisen ylempi amk-ohjelma ei ole erityisemmin houkutellut hakijoita Turussa. Turun Sanomien mukaan ohjelmassa oli 25 aloituspaikkaa, mutta hakijoita oli ainoastaan 20, joista 15 täytti vaadittavat kriteerit.

Hakuaika ohjelmaan päättyi toukokuun alussa, mutta hakuaikaa on päätetty jatkaa heinäkuun puoleen väliin. Ammattikorkeakoulun rehtorin Juha Kettunen kertoo, että opetus pyritään aloittamaan syksyllä, mutta liian pieniä ryhmäkokoja ei ole taloudellisesti järkevää pitää.

Kettunen epäilee syyksi vaisuun hakijamäärään, ettei tieto uudesta koulutusohjelmasta ole saavuttanut opiskelijoita. Lisäksi hän uskoo rakennusalan kuumentuneen markkinatilanteen vaikuttaneen asiaan, koska rakennustekniikasta valmistuneet revitään töihin heti valmistumisen jälkeen eikä jatkokoulutusta nähdä tarpeellisena.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen ylempi amk-koulutusohjelma ei innostanut Turussa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat