Kokeile kuukausi maksutta

RIL: Perusväylänpitoon luvattujen määrärahojen taso edelleen riittämätön

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin puheenjohtajan Jorma Haapamäen mielestä perusväylänpitoon luvattujen määrärahojen taso on edelleen riittämätön. ROTI-raportin mukaan rakennusten sekä liikenne- ja vesihuoltoverkoston tila heikkenee ja korjausvelka kasvaa.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin puheenjohtajan Jorma Haapamäen mielestä perusväylänpitoon luvattujen määrärahojen taso on edelleen riittämätön. ROTI-raportin mukaan rakennusten sekä liikenne- ja vesihuoltoverkoston tila heikkenee ja korjausvelka kasvaa.

Liikenneverkoston korjausvelka on tällä hetkellä 1,5 miljardia euroa. Sen oikaiseminen edellyttäisi 700 miljoonan euron panostusta tieverkostoon ja 420 miljoonan euron panosta rataverkostoon.

Haapamäen kansanedustajille ROTI-raportin mukana lähettämässä kirjeessä hän pitää hyvänä asiana sitä, että hallitusohjelmassa on luvattu kiinnittää huomiota perusväylänpidon rahoituksen jälkeenjääneisyyteen.

Vaalikauden aikana pitäisi liikenneväylien hoitoon ja ylläpitoon osoittaa rahoitus, jolla turvattaisiin väyläverkoston palvelutason ja liikenneturvallisuuden paraneminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIL: Perusväylänpitoon luvattujen määrärahojen taso edelleen riittämätön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat