Kokeile kuukausi maksutta

Tiehallinto esittää 3,25 miljoonan euron siltahanketta Porvoon Mannerheiminkadulle

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri esittää Porvoon Mannerheiminkadun sillan uusimista sen nykyistä tasausta noudattaen. Kevään aikana tehtyjen kuntoselvitysten perusteella silta pitäisi uusia kokonaan. Ratkaisun kokonaiskustannusarvio on 3,25 miljoonaa euroa, josta Uudenmaan tiepiirin osuus on 2,4 miljoonaa euroa.

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri esittää Porvoon Mannerheiminkadun sillan uusimista sen nykyistä tasausta noudattaen. Kevään aikana tehtyjen kuntoselvitysten perusteella silta pitäisi uusia kokonaan. Ratkaisun kokonaiskustannusarvio on 3,25 miljoonaa euroa, josta Uudenmaan tiepiirin osuus on 2,4 miljoonaa euroa.

Tiepiirin ehdottamassa ratkaisussa siltaa levennettäisiin niin, että sillalle voidaan rakentaa kevyen liikenteen väylä, joka osaltaan parantaa sillan liikenneturvallisuutta. Silta rakennettaisiin nykyisen vieressä ja tunkattaisiin valmistuttuaan nykyisen sillan paikalle. Sillalla kulkeva liikenne jouduttaisiin katkaisemaan vain noin 2 kuukaudeksi, kun paikallaan rakentaen liikenne katkeaisi 6-8 kuukaudeksi. Liikennetaloudelliset säästöt nousisivat jopa 2,5 miljoonaan euroon.

Porvoon kaupunki on selvittänyt uuden sillan sopeuttamista kulttuurimaisemaan. Kaupungin tekemän selvityksen mukainen nykyistä matalampi siltaratkaisu olisi Uudenmaan tiepiirin ehdotusta selvästi kalliimpi. Tiepiiri osallistuisi kuitenkin myös tähän ratkaisuun samaisella 2,4 miljoonan euron maksuosuudella.

Uudenmaan tiepiiri ja Porvoon kaupunki sopivat toteutettavasta ratkaisusta. Rakentamaan päästään aikaisintaan ensi vuoden lopulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tiehallinto esittää 3,25 miljoonan euron siltahanketta Porvoon Mannerheiminkadulle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat