Kokeile kuukausi maksutta

Vantaa jakoi rakentamisen laatupalkinnon

Vantaan ensimmäinen rakentamisen laatupalkinto ”Kehäkukka” on annettu Tikkurilassa sijaitsevien Silkinkaaren ja Silkinkulman asuintalojen suunnittelusta arkkitehtuuritoimistoille Hirvonen-Huttunen ja Ark7 sekä rakentamisesta Skanska Kodeille.

Vantaan ensimmäinen rakentamisen laatupalkinto "Kehäkukka" on annettu Tikkurilassa sijaitsevien Silkinkaaren ja Silkinkulman asuintalojen suunnittelusta arkkitehtuuritoimistoille Hirvonen-Huttunen ja Ark7 sekä rakentamisesta Skanska Kodeille.

Suunnittelijoiden palkinnon perusteluissa todetaan, että rakennukset on suunniteltu huolellisesti ja eläytyvästi, ja ne muuttavat osaltaan entisen teollisuusalueen laadukkaaksi asuinalueeksi. Rakennusten suunnittelussa on hyödynnetty esimerkillisellä tavalla paikan historiallisia ja maisemallisia ominaispiirteitä.

Rakentajalle luovutetun palkinnon perusteluissa todetaan, että rakennukset on toteutettu poikkeuksellisen laadukkaasti sekä materiaaleiltaan että työn osalta. Korkeatasoisten asuinrakennusten toteuttamiseen entiselle teollisuusalueelle liittyy myös huomattava riskinotto, jonka tuloksena on erinomainen esimerkki koko alueen jatkokehittämiselle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa jakoi rakentamisen laatupalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat