Kokeile kuukausi maksutta

Vuosaaren sataman rakennustyöt aikataulussa

Vuosaaren sataman työt etenevät aikataulussa. Kuluvan kevään aikana on solmittu viimeiset isot urakkasopimukset, minkä jälkeen 76 prosenttia sataman rakennuskustannuksista on sidottu.

Vuosaaren sataman työt etenevät aikataulussa. Kuluvan kevään aikana on solmittu viimeiset isot urakkasopimukset, minkä jälkeen 76 prosenttia sataman rakennuskustannuksista on sidottu.

Alueelle sijoittuvat toimijat ovat myös jo aloittaneet rakennushankkeitaan. Satamaoperaattori Finnsteve Oy Ab on aloittanut toimitilojensa rakentamisen alueen itälaidalla. Sponda Oyj on myös aloittanut porttikeskuksen ja logistiikka-alueen rakentamisen. John Nurminen Oy aloittaa logistiikkatavaratalonsa rakentamisen kesällä. Autojen maahantuontivaraston rakentaminen entiseen telakka-altaaseen alkaa vuoden lopussa.

Sataman liikenneyhteyksien rakentaminen alkaa olla loppusuoralla. Vuosaaren tietunneli eli satamakeskuksen suora yhteys Kehä III:lle otetaan käyttöön lokakuussa. Meriväylä otetaan käyttöön kuluvan vuoden lopussa. Satamarata Vuosaaresta Keravan Saviolle otetaan käyttöön samanaikaisesti sataman kanssa ensi vuoden loppupuolella.

Satamakeskuksessa on meneillään merkittävä, molempien rakennuttajaorganisaatioiden yhteishankintana teettämä työ, 19 kilometriä pitkän satamaradan ja satamakeskuksen radan rakentamisurakka. Itse radan lisäksi urakkaan kuuluu myös satamakeskuksen alueella sijaitsevan, 8-raiteisen ratapihan ja sataman raidealueiden rakennustyöt. Ratapihalle raiteita tulee kaikkiaan 10 kilometriä ja satamakeskuksen alueelle noin 11 kilometriä.

Rakennusurakan toteuttaa Työyhteenliittymä Vuolin Veturi, jonka muodostavat Destia ja Maanrakennusliike Vyyryläinen. Urakkahinta on 10 189 800 euroa.

Satamahankkeen kustannukset ovat 680 miljoonaa euroa, josta sataman osuus on 391 ja liikenneyhteyksien 289 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuosaaren sataman rakennustyöt aikataulussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat