Kokeile kuukausi maksutta

VVO ja JM Suomi Oy voittivat Helmipöllönmäen tontinluovutuskilpailun

Muurattujen talojen korttelien kilpailun voitti nimimerkki ”Iguaani kivellä”, jonka päätekijät ovat VVO Rakennuttaja Oy ja Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy. Puurakenteisten talojen korttelien kilpailun voitti nimimerkki ”Puu-helmi-peli, jonka päätekijät ovat JM Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.

Muurattujen talojen korttelien kilpailun voitti nimimerkki "Iguaani kivellä", jonka päätekijät ovat VVO Rakennuttaja Oy ja Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy. Puurakenteisten talojen korttelien kilpailun voitti nimimerkki "Puu-helmi-peli, jonka päätekijät ovat JM Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.

Espoon kaupunki, Rakennusteollisuus RT ry:n Muurattujen rakenteiden ryhmä ja WoodFocus Oy järjestivät suunnittelu- ja toteutusryhmille kutsukilpailun Uusmäessä sijaitsevan Helmipöllönmäen pientalokortteleista. Palkintona Espoo varaa voittajille alueelta tontit ehdotusten toteutusta varten.

Koko kilpailualueen laajuus on noin 10 hehtaaria ja asuinkerrosala noin 20 000 kerrosneliömetriä. Asuntoja alueelle tulee yhteensä noin 250. Puolet asuntotuotannosta toteutetaan muurattuina ja puolet puurakenteisina.

Kilpailun arviointiryhmä edellyttää, että voittaneiden ehdotusten jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota lähiympäristön laatuun ja, että asunnon ostajilla olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa asunnon ratkaisuihin mallivaihtoehtojen puitteissa. Lisäksi jatkosuunnittelussa tulee ratkaista ehdotusten liittyminen tosiinsa.

Tontinluovutuskilpailuun tuli kaikkiaan 23 ehdotusta, joista muurattujen talojen korttelien sarjaan 9 ja puurakenteisten talojen korttelien sarjaan 14.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää rakennussuunnitelmien laadun perusteella alueen rakentamisesta vastaavat yhteistyökumppanit, joiden kanssa Espoon kaupunki voi jatkaa asemakaavoitusta voittaneiden ehdotusten pohjalta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VVO ja JM Suomi Oy voittivat Helmipöllönmäen tontinluovutuskilpailun”