YTV:n Penttilä kritisoi pk-seudun ratahankkeiden lykkäämistä

YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä on huolestunut pääkaupunkiseudun ratahankkeiden lykkäämisestä. Hallitus on siirtämässä sekä Vantaan kehäradan että Espoon metron rakennustöiden aloittamista.

YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä on huolestunut pääkaupunkiseudun ratahankkeiden lykkäämisestä. Hallitus on siirtämässä sekä Vantaan kehäradan että Espoon metron rakennustöiden aloittamista.

Ratahankkeiden myöhentämisellä on Penttilän mukaan kielteisiä vaikutuksia pääkaupunkiseudun asuntotilanteeseen ja ilmastopolitiikkaan. Kehäradan varteen on suunniteltu paljon asuntorakentamista, ja raideliikenteen lisääminen on tärkeä tekijä ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Penttilä muistuttaa, että pääkaupunkiseudun liikennesuunnitelmat muodostavat kokonaisuuden. Jos pääkaupunkiseudun liikennesuunnitelman kahden kärkihankkeen aloittamista myöhennetään, se ei koske vain näitä kahta hanketta, vaan siirtää samalla myös muita sovittuja kohteita ja vaarantaa yksimielisyyden, joka pääkaupunkiseudun liikenteen kehittämisestä on saavutettu.

Kehäradan ja länsimetron jälkeen kiireellisyysjärjestyksessä ovat Kehä I:n korjaustyöt, Espoon kaupunkiradan jatko Leppävaarasta Espoon keskukseen, Kehä II:n jatkaminen Turunväylältä Hämeenlinnanväylälle sekä Kehä III:n parannustyöt.

”Kunnat maksavat merkittävän osan näistä hankkeista, toisin kuin muualla maassa. Kaupungit ovat varautuneet hoitamaan osansa rahoituksesta, nyt odotetaan valtiovallan hoitavan oman osuutensa”, Penttilä sanoo YTV:n tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YTV:n Penttilä kritisoi pk-seudun ratahankkeiden lykkäämistä”

Jätä kommentti