Kokeile kuukausi maksutta

Clima 2007 -kongressi tarjoaa näyteikkunan suomalaiselle talotekniikkaosaamiselle

Talotekniikkajärjestelmät ovat avainasemassa, kun rakennusten energiankulutusta hillitään. Tärkeät tavoitteet eli ilmastonmuutoksen torjuminen ja energiatehokkuus ovat nousseet jo hallitusohjelmaan ja lisää vauhtia saadaan, kun Suomeen kokoontuu ensi viikolla WellBeing Indoors – Clima 2007 -kongressiin yli tuhat talotekniikka-alan huippuasiantuntijaa ja yritystä yli 60 eri maasta.

Talotekniikkajärjestelmät ovat avainasemassa, kun rakennusten energiankulutusta hillitään. Tärkeät tavoitteet eli ilmastonmuutoksen torjuminen ja energiatehokkuus ovat nousseet jo hallitusohjelmaan ja lisää vauhtia saadaan, kun Suomeen kokoontuu ensi viikolla WellBeing Indoors - Clima 2007 -kongressiin yli tuhat talotekniikka-alan huippuasiantuntijaa ja yritystä yli 60 eri maasta.

Rakennettu ympäristö voi saada aikaan merkittäviä tuloksia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jopa 40 prosenttia kaikesta kulutetusta energiasta käytetään rakennuksissa.

”Talotekniikkajärjestelmät ovat avainroolissa, kun energiankulutusta hillitään. Tämä taistelu voidaan voittaa. Meidän täytyy ottaa käyttöön uusia strategioita, uusia teknologioita, parempia järjestelmiä ja tuotteita. Hyvällä yhteistyöllä, avoimella viestinnällä ja älykkäällä insinööritiedolla voimme hillitä kasvihuoneilmiön kehittymistä, kongressin puheenjohtaja Mika Halttunen muistuttaa.

Samaan aikaan, kun rakennuksissa säästetään energiaa, talotekniikka-alan täytyy säilyttää myös toimintansa perustarkoitus kirkkaana mielessä. Energiankulutus kasvaa liikaa, mutta säästövaateissa ei saa unohtaa hyviä olosuhteita.

”Tehtävämme on luoda terveyttä, mukavuutta, viihtyvyyttä ja tuottavuutta rakennuksissa oleville ihmisille. On jo korkea aika hylätä viime vuosituhannen luutuneet asenteet, joissa rakennusten käyttäjät olivat vain välttämätön paha. Rakennukset ovat ihmisiä varten ja siksi teemammekin: hyvinvointia sisätiloissa, kuvaa hyvin sitä kokonaisuutta, jota kongressissa käsitellään.”

”Meillä on käsissämme mahdollisuus parantaa ihmisten hyvinvointia ja pelastaa maailma. Voisiko kenenkään elämällä olla parempaa tarkoitusta?” Halttunen huomauttaa.

Halttusen mukaan alan vahva kehittyminen onnistuu, kun se perustuu uusiin teeseihin.
”Ilmastonmuutos täytyy pysäyttää. Tämä tapahtuu lopettamalla energian tuhlaaminen. Liian monet ihmiset kärsivät rakennusten sisällä. Näissä teeseissä kiteytyy kesäkuun kongressimme tarkoitus.”

Clima 2007 -kongressin kautta tiedeyhteisö ja yritykset pääsevät tehokkaalla tavalla verkottumaan ja kuulemaan toisiaan. Elinkeinoelämän ja tutkijoiden yhteistyön kehittymisen myötä syntyy uusia innovaatioita, joiden avulla voidaan saada aikaan merkittäviä tuloksia.

”Pidän tätä tapahtumaa erinomaisena esimerkkinä elinkeinoelämän ja tutkimusmaailman yhteisponnistuksesta”, Halttunen toteaa.

Tieteellisen komitean puheenjohtajana toimiva professori Olli Seppänen kertoo, että esitysten taso on jopa yllättävän korkea, silti maanläheinen. Puhujien joukossa vilahtaa tuttujakin nimiä, kuten euroedustaja Ari Vatanen ja Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin tieteellinen neuvonantaja Terry Tamminen.

”On myös alueita, joilla me Suomessa olemme muita jäljessä. Näitä ovat esimerkiksi kaksoisjulkisivut, matalaenergiajäähdytysratkaisut, hybridi-ilmanvaihto sekä lämpöpumpputekniikan hyödyntäminen.” Lisätietoja tapahtumasta: www.clima2007.org

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Clima 2007 -kongressi tarjoaa näyteikkunan suomalaiselle talotekniikkaosaamiselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat