Kokeile kuukausi maksutta

KHO hylkäsi Oulun matkakeskuksen kaavavalitukset

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt kiistellyn Oulun matkakeskuksen asemakaavaa koskeneet valitukset. Se katsoo Oulun hallinto-oikeuden tavoin, että Oulun kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaavamuutos ei ole lainvastainen.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt kiistellyn Oulun matkakeskuksen asemakaavaa koskeneet valitukset. Se katsoo Oulun hallinto-oikeuden tavoin, että Oulun kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaavamuutos ei ole lainvastainen.

Valtuuston sinetöimä asemakaavamuutos mahdollistaa suuren matka- ja liikekeskuksen rakentamisen Oulun Rautatienkadun varrelle. Matkakeskuksen tieltä on tarkoitus purkaa pois kaikki aseman vanhat rakennukset lukuunottamatta asemaa ja entistä asemaravintolaa.

Kaava-alueella sijaitsee muun muassa entinen vara-asema, niin sanottu Kivikukko, jonka kohtalo on nostattanut tunteita Oulussa. Korkein hallinto-oikeus ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, onko Kivikukko tai jokin muu alueella sijaitsevista arkkitehtonisilta, historiallisilta ja ympäristöarvoiltaan tärkeäksi todetuista rakennuksista siirrettävissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KHO hylkäsi Oulun matkakeskuksen kaavavalitukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat