Maarakennusalan konekustannukset ovat nousseet 2,4 prosenttia viime vuoden toukokuusta kuluvan vuoden toukokuuhun. Kunnossapitokoneiden kustannukset ovat kasvaneet 2,6 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 2,2 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset ovat kohonneet 2,9 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 2,4 prosenttia

Maarakennusalan konekustannukset ovat nousseet 2,4 prosenttia viime vuoden toukokuusta kuluvan vuoden toukokuuhun. Kunnossapitokoneiden kustannukset ovat kasvaneet 2,6 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 2,2 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset ovat kohonneet 2,9 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kustannusten nousuun vaikutti erityisesti korkokustannusten kasvu ja koneiden kallistuminen. Myös korjaus- ja huoltomenojen kasvulla ja palkkojen korotuksilla oli mainittava vaikutus kustannusten nousuun. Kustannusten nousua taas hillitsi etenkin polttoaineiden halpeneminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan konekustannukset nousivat 2,4 prosenttia”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi