Maarakennusalan kustannukset ovat nousseet 4,1 prosenttia viime vuoden toukokuusta kuluvan vuoden toukokuuhun. Kustannusten vuosimuutos on vaihdellut työlajeittain päällystystöiden 0,4 prosentista sillanrakennustöiden 10,9 prosenttiin, ilmenee Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset kohosivat 4,1 prosenttia toukokuussa

Maarakennusalan kustannukset ovat nousseet 4,1 prosenttia viime vuoden toukokuusta kuluvan vuoden toukokuuhun. Kustannusten vuosimuutos on vaihdellut työlajeittain päällystystöiden 0,4 prosentista sillanrakennustöiden 10,9 prosenttiin, ilmenee Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti materiaalien kallistuminen, oman kaluston kustannusten kasvu ja palkkojen korotukset. Materiaalikustannuksia nostivat etenkin metallituotteiden ja maa- ja kiviaineksen kallistuminen. Oman kaluston kustannuksiin vaikutti varsinkin korkokustannusten kasvu. Kustannusten nousua puolestaan hillitsi etenkin bitumien ja kevyen polttoöljyn halpeneminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset kohosivat 4,1 prosenttia toukokuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi