Oka ostaa Rakennusliike Sulo Lipsasen

Palmberg-yhtiöihin kuuluva Oka Oy ostaa imatralaisen Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy:n liiketoiminnan. Järjestely saatetaan päätökseen ensi syksynä.

Palmberg-yhtiöihin kuuluva Oka Oy ostaa imatralaisen Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy:n liiketoiminnan. Järjestely saatetaan päätökseen ensi syksynä.

Vuonna 1973 perustettu Rakennusliike Sulo Lipsanen toimii uudis- ja korjausrakentajana sekä perustajaurakoitsijana pääosin Imatran talousalueella. Yhtiöllä on myös merkittävää liiketoimintaa Venäjällä, sillä sen liikevaihdosta noin 30 prosenttia tulee Svetogorskista ja Pietarista.

Toiminta Pietarissa on ollut asuntojen perustajaurakointia yhdessä Okan ja Rakennuspartio Oy:n muodostaman StP-Rakennus Oy:n kautta. Yhteistyössä on mukana venäläinen kumppani, joka huolehtii tonttien hankinnasta ja itse rakentamisesta, suomalaiset puolestaan suunnittelusta. Osto  voi selkeyttää myös Lemminkäinen-konsernin työnjakoa ja resurssien suuntaamista, sillä myös Lemcon harjoitteli yhden kohteen verran Pietarissa asuntogryndausta.

Oy Alfred A. Palmberg Ab:n toimitusjohtajan Risto Bonon mukaan kauppa vahvistaa konsernin talonrakentamisen toimintaedellytyksiä Imatran talousalueella ja Venäjällä.

Rakennusliike Sulo Lipsasen palveluksessa on 11 toimihenkilöä ja keskimäärin 35 työntekijää. Yhtiön edellisen tilikauden liikevaihto oli noin 7 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oka ostaa Rakennusliike Sulo Lipsasen”

Jätä kommentti