Uudisrakentamisen aloitukset kasvoivat tammi-maaliskuussa 2007

Uudisrakennustöitä aloitettiin Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa yhteensä 8,7 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvu selittyy vilkastuneella liikerakentamisella sekä aloitettujen teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärän kasvulla. Sen sijaan asuinrakentamisen aloitukset vähenivät vuotta aiemmasta.

Uudisrakennustöitä aloitettiin Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa yhteensä 8,7 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvu selittyy vilkastuneella liikerakentamisella sekä aloitettujen teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärän kasvulla. Sen sijaan asuinrakentamisen aloitukset vähenivät vuotta aiemmasta.

Aloitettujen liike- ja toimistorakennusten aloitukset kasvoivat vuoden takaisesta 117 prosenttia 2,65 miljoonaan kuutiometriin. kolminkertaistui vuodentakaisesta lähinnä muutaman suuren liikerakennushankkeen käynnistymisen seurauksena. Aloitettujen teollisuus- ja varastorakennustenkin kuutiomäärä kasvoi 30 prosenttia 2,70 miljoonaan kuutiometriin.

Aloitettujen asuinrakennusten kuutiomäärä ja kappalemäärä vähenivät viime vuoden tammi-maaliskuusta. Kaikkiaan tammi-maaliskuussa aloitettiin 5 162 uuden asunnon rakennustyöt, mikä on 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudisrakentamisen aloitukset kasvoivat tammi-maaliskuussa 2007”

Jätä kommentti