Uudisrakentamisen volyymi kasvoi 13,1 prosenttia toukokuussa

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi nousi toukokuussa 13,1 prosenttia viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Sen sijaan asuinrakentamisen volyymi supistui reilut 2 prosenttia. Nämä ilmenevät Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi nousi toukokuussa 13,1 prosenttia viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Sen sijaan asuinrakentamisen volyymi supistui reilut 2 prosenttia. Nämä ilmenevät Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Muun kuin asuinrakentamisen volyymin kasvu nopeutui viime vuoden lopulla ja on sen jälkeen kiihtynyt reippaasti. Toukokuussa kasvua oli lähes 27 prosenttia edellisvuodesta. Eniten on kasvanut liike- ja toimistorakennusten volyymi. Myös teollisuusrakennusten volyymin kasvu on nopeutunut.

Omakotitalojen rakentamisen volyymi kääntyi helmikuun laskun jälkeen kasvuun. Toukokuussa kasvua oli runsaat 5 prosenttia. Rivitalojen rakentamisen volyymi sen sijaan on supistunut alkuvuoden jokaisena kuukautena. Toukokuussa laskua oli jo lähes 28 prosenttia verrattuna viime vuoden toukokuuhun. Kerrostalojen rakentamisen volyymin kasvu hidastui nopeasti helmikuusta alkaen ja toukokuussa volyymi painui reilut 5 prosenttia miinukselle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudisrakentamisen volyymi kasvoi 13,1 prosenttia toukokuussa”

Jätä kommentti