Kokeile kuukausi maksutta

Cramon tulos kohosi 18,2 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa

Cramon kehitys oli kuluvan vuoden toisella neljänneksellä hyvin samankaltainen kuin kilpailija Ramirentinkin. Cramon liikevaihto kasvoi vahvasti, mutta tulos parani vielä enemmän.

Cramon kehitys oli kuluvan vuoden toisella neljänneksellä hyvin samankaltainen kuin kilpailija Ramirentinkin. Cramon liikevaihto kasvoi vahvasti, mutta tulos parani vielä enemmän.

image

Cramo-konserni Q2 2007/Q2 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 116,4/96,7
  • Liikevoitto % 18,4/14,5
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 18,2/11,7
  • Omavaraisuusaste % 36,9/35,2 (1-6/07/1-6/06)  
  • Tase milj. euroa 823,6/742,9
  • Henkilöstö (keskimäärin) 2 063/1 768 (1-6/07/1-6/06)

Liikevaihtoa kasvattivat hyvän markkinatilanteen jatkuminen, positiivinen hintakehitys, vuokrausasteen kasvu sekä onnistuneesti toteutetut kalustoinvestoinnit päämarkkina-alueilla. Tulosta paransi osaltaan 4,0 miljoonan euron myyntivoitto Alankomaiden liiketoimintojen myynnistä. Toisaalta tulosta rasittivat 2,9 miljoonan euron kulut liittyen Cramo-brändin muutokseen.

Kone- ja laitevuokrauksen liikevaihto kasvoi 100,2 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 82,5 miljoonasta. Sen liikevoitto ennen yrityshankinnoista aiheutuneita aineettomien hyödykkeiden poistoja (EBITA) kohosi 23,6 miljoonaan euroon 14,0 miljoonasta. Siirtokelpoisten tilojen liikevaihto kasvoi 18,2 miljoonaan euroon 15,5 miljoonasta ja EBITA-liikevoitto 4,4 miljoonaan euroon 2,9 miljoonasta.

Konsernin liikevaihto ja EBITA kasvoivat kaikilla markkina-alueilla. Kone- ja laitevuokrauksessa liikevaihto kasvoi Suomessa 18,3 miljoonaan euroon 15,3 miljoonasta ja EBITA 3,7 miljoonaan euroon 3,5 miljoonasta. Ruotsissa liikevaihto kipusi 52,6 miljoonaan euroon 42,2 miljoonasta ja EBITA 11,2 miljoonaan euroon 6,8 miljoonasta. Keski- ja Itä-Euroopan liikevaihto paisui 13,0 miljoonaan euroon 9,0 miljoonasta ja EBITA 3,5 miljoonaan euroon 2,0 miljoonasta.

Bruttoinvestoinnit pitkäaikaisiin varoihin kasvoivat 93,0 miljoonaan euroon 56,4 miljoonasta. Pääasiassa investoinnit kohdistuivat vuokrauskaluston hankintaan. Yrityshankinnat eivät sisälly bruttoinvestointeihin.

 

Näkymät


Seuraavien 12 kuukauden aikana Cramo odottaa talouskehityksen jatkuvan suotuisana omassa liiketoimintaympäristössään. Lisääntyvä rakentaminen sekä teollisuuden ja julkisen sektorin merkittävät infrastruktuurihankkeet pitävät yllä kone- ja laitevuokrauksen kasvua. Pohjoismaissa rakentamisen kasvun ennustetaan jatkuvan, mutta jonkin verran alhaisemmalla tasolla. Keski- ja Itä-Euroopassa rakentamisen kasvun odotetaan jatkuvan vahvana.

Koneiden ja laitteiden vuokrauksen arvioidaan lisääntyvän rakentamista nopeammin johtuen muun muassa vuokrauksen penetraatioasteen kasvusta. Myös siirtokelpoisten tilojen kysynnän odotetaan jatkavan kasvuaan. Siirtokelpoisten tilojen tarvetta lisäävät muuttoliike, väestörakenteen muutokset sekä teollisuuden tarve joustaville tilaratkaisuille.
Vahva kysyntä kaikilla päämarkkinoilla vaatii konsernilta merkittävää investointitason kasvattamista kuluvana vuonna. Konserni pyrkii edelleen vahvistamaan markkina-asemaansa kaikilla markkina-alueillaan. Yhtiö jatkaa uusien kasvumahdollisuuksien kartoittamista.

Konserni odottaa liikevaihtonsa jatkavan vahvaa kasvuaan vuonna 2007, samalla kun EBITA-prosentti kasvaa vakaasti.

 

Taloudelliset tavoitteet

Cramo Oyj:n hallitus on tarkistanut Cramo-konsernin taloudellisia tavoitteita. Liikevaihdon vuotuinen kasvutavoite nostettiin ”yli 18 prosenttiin” vuodessa, kun se aiemmin oli ”yli 10 prosenttia”. EBITA-tavoite nostettiin ”yli 18 prosenttiin” liikevaihdosta, kun se aiemmin oli ”yli 15 prosenttia”. Oman pääoman tuottotavoite (ROE) asetettiin ”yli 22 prosenttiin”, jota vastaava aiempi tavoite oli yli 18 prosenttia, johdettuna aiemmasta sijoitetun pääoman tuottotavoitteesta (ROI) ”yli 13 prosenttia”.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon tulos kohosi 18,2 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat