Kokeile kuukausi maksutta

EK vaatii 20 prosentin tasokorotusta liikenneväylien rahoitukseen

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kritisoi valtiovarainministeriön budjettiehdotusta liikenneväylien ylläpidon rahoituksen osalta. Liiton mukaan väylien rahoitus ei ole ollut vuosiin riittävä, eikä budjettiehdotus tuo edelleenkään kohennusta liikenneväylien ylläpidolle. Sekä teiden että ratojen ylläpidon rahoitukseen tarvittaisiin noin 20 prosentin reaalinen tasokorotus.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kritisoi valtiovarainministeriön budjettiehdotusta liikenneväylien ylläpidon rahoituksen osalta. Liiton mukaan väylien rahoitus ei ole ollut vuosiin riittävä, eikä budjettiehdotus tuo edelleenkään kohennusta liikenneväylien ylläpidolle. Sekä teiden että ratojen ylläpidon rahoitukseen tarvittaisiin noin 20 prosentin reaalinen tasokorotus.

EK:n liikennepolitiikan asiantuntija Tiina Haapasalo korostaa hyvien liikenneväylien välttämättömyyttä yrityksille. Väylien on oltava kunnossa kaikkina aikoina koko liikenneverkolla, myös vähäliikenteisillä teillä ja radoilla. Haapasalon mielestä budjettiriihessä tulisikin vielä palata väylänpidon rahoitukseen.

Lisäksi EK kiirehtii päätöstä E18-tien kehittämiseksi sekä julkisen ja yksityisen yhteisrahoitusmallin soveltuvuuden selvittämiseksi. Helsingin-Vaalimaan yhteysvälin rakentaminen koko matkalta moottoritietasoiseksi on kasvavan Venäjän kaupan edellytys, Haapasalo toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EK vaatii 20 prosentin tasokorotusta liikenneväylien rahoitukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat