Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenne paransi tulostaan 2,1 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa

Honkarakenne paransi sekä liikevaihtoaan että tulostaan selvästi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Toisen neljänneksen 2,1 miljoonan euron tulos ennen veroja oli myös suurempi kuin tammi-kesäkuun 2,0 miljoonan euron tulos, koska ensimmäinen neljännes oli vielä aavistuksen tappiollinen. Myös yhtiön 35,9 miljoonan tilauskanta kesäkuun lopussa oli 15 prosenttia vuotta aiempaa tasoa suurempi.

Honkarakenne paransi sekä liikevaihtoaan että tulostaan selvästi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Toisen neljänneksen 2,1 miljoonan euron tulos ennen veroja oli myös suurempi kuin tammi-kesäkuun 2,0 miljoonan euron tulos, koska ensimmäinen neljännes oli vielä aavistuksen tappiollinen. Myös yhtiön 35,9 miljoonan tilauskanta kesäkuun lopussa oli 15 prosenttia vuotta aiempaa tasoa suurempi.

Honkarakenne Q2 2007/Q2 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 28,7/21,8
  • Liikevoitto % 7,7/-2,3
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 2,1/-0,7
  • Omavaraisuusaste % 40,0/35,3  
  • Tase milj. euroa 61,7/58,8
  • Tilauskanta  milj. euroa 35,9/31,2 
  • Henkilöstö (keskimäärin) 425/421

Yhtiön mukaan liikevaihdon kasvu antoi tukea positiiviselle tuloskehitykselle. Lisäksi tulosta paransivat tehtaiden hyvä käyttöaste, raaka-aineen käytön ja toiminnan tehostuminen sekä alentuneet yleiskustannukset.

Puun hinnannousu on ollut erittäin voimakasta viimeisen vuoden aikana, mutta tehtyjen hinnankorotusten vaikutus tulokseen näkyi jo toisella vuosineljänneksellä. Tosin hinnankorotukset ovat vaikuttaneet kuluttajien ostokäyttäytymiseen, sillä hankintapäätöksiä on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Kuitenkin markkinatilanne on säilynyt Japania lukuun ottamatta hyvänä kaikilla yhtiön päämarkkinoilla. Japanissa yhtiön kilpailukyky on heikentynyt merkittävästi jenin heikentymisen ja puun hinnannousun vuoksi.

Markkinatilanteen uskotaan säilyvän vakaana sekä kysyntätilanteen yhtiön  päämarkkinoilla hyvänä. Vuoden alkupuoliskon hyvä liikevaihto- ja tuloskehitys luo hyvät edellytykset koko vuoden liikevaihdon kasvulle ja merkittävälle tulosparannukselle. Loppusyksyn aikana alkavat näkyä keväällä päätetyn tehostamisohjelman tulokset, mikä parantaa kannattavuutta. Myös puun hinnannousun odotetaan saavuttaneen huippunsa ja hintatason ennakoidaan tasaantuvan.  

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenne paransi tulostaan 2,1 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat