Kokeile kuukausi maksutta

Maxit myytiin Saint-Gobainille

Saksalainen HeidelbergCement myy maxit Groupin ranskalaiselle Saint-Gobainille. Suomessa Saint-Gobain omistaa jo mm. Isoverin ja Gyprocin.

 

Saksalainen HeidelbergCement myy maxit Groupin ranskalaiselle Saint-Gobainille. Suomessa Saint-Gobain omistaa jo mm. Isoverin ja Gyprocin.

 

Myyntihinta on 2125 miljoonaa euroa. HeidelbergCement osti tänä vuonna englantilaisen rakennusmateriaalien valmistajan Hanson PLC, ja maxitista saatavia rahoja käytetään tämän oston rahoittamiseen.

Maxit toimi Suomessa aiemmin nimellä Optiroc. Se valmistaa mm. laasteja, kalkkihiekkatiiliä, Leca-harkkoja ja kivitaloja. Yhtiön liikevaihto on yli 200 miljoonaa euroa ja kannattavuus on erinomainen. Toimitusjohtaja on Magnus Holm, joka on myös Rakennusteollisuus RT:n puheenjohtaja.

Saint-Gobain puolestaan omistaa Suomessa jo Isoverin, Gyprocin ja Ecophonin, Finnglassin, LVI-Dahlin, Saint-Gobain Pipe Systemsin ja Autoverin.

 Saint-Gobain Isoverin toimitusjohtaja on Simo Tunkelo, jolla keskitettiin tänä vuonna vastuu myös Gyprocista. Saint-Gobain Isoverin liikevaihto on samaa suuruusluokkaa maxitin kansssa.

Euroopassa on vuodesta 2001 saakka ollut käynnissä voimakas rakennustuoteteollisuuden keskittymisaalto. Nyt Saint-Gobain vahvisti asemiaan Saksassa ja Pohjoismaissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maxit myytiin Saint-Gobainille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat