Vuokraturvan mukaan vapaarahoitteisten yksiöiden ja pienten kaksioiden vuokrat ovat kesän aikana nousseet pääkaupunkiseudulla nopeasti. Suosituimmilla alueilla pienten asuntojen vuokrat ovat nousseet keväästä jopa 10 prosenttia. Vuokrien nousu on ollut nopeinta kantakaupungissa ja metroradan varressa. Vuokraturva varoittaa myös vuokrien nousun jatkumisesta syksyllä opiskelijoiden aiheuttaman kysyntäpiikin seurauksena.

Pienten asuntojen vuokrat kovassa nousussa pk-seudulla

Vuokraturvan mukaan vapaarahoitteisten yksiöiden ja pienten kaksioiden vuokrat ovat kesän aikana nousseet pääkaupunkiseudulla nopeasti. Suosituimmilla alueilla pienten asuntojen vuokrat ovat nousseet keväästä jopa 10 prosenttia. Vuokrien nousu on ollut nopeinta kantakaupungissa ja metroradan varressa. Vuokraturva varoittaa myös vuokrien nousun jatkumisesta syksyllä opiskelijoiden aiheuttaman kysyntäpiikin seurauksena.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Korkotason nousu on lisännyt vuokra-asumisen kiinnostavuutta omistusasumiseen verrattuna. Tarjontaa suurempi kysyntä on nostanut vuokria poikkeuksellisen nopeasti. Ongelmaa pahentaa se, että osa vuokra-asuntokannasta ei kunnoltaan tai sijainniltaan enää vastaa asunnonhakijoiden tämän hetken vaatimuksia. Tämä vaikuttaa osaltaan siihen, että kilpailu hyvistä vuokra-asunnoista on erittäin kovaa.

Isojen kaksioiden ja suurempien asuntojen vuokrien nousu on ollut maltillisempaa, mutta pienten asuntojen vuokrien nousu heijastuu todennäköisesti ajan myötä pääkaupunkiseudun koko vapaarahoitteiseen vuokra-asuntokantaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pienten asuntojen vuokrat kovassa nousussa pk-seudulla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi