Kokeile kuukausi maksutta

Ramirentin tulos kohosi 34,9 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa

Ramirent kasvoi edelleen vahvasti kuluvan vuoden toisella neljänneksellä hyvän markkinatilanteen ja suurien investointien tukemana. Yhtiö kykeni samalla parantamaan liikevoittomarginaaliaan, joten tuloskasvu oli vielä liikevaihdon kasvuakin ripeämpää.

Ramirent kasvoi edelleen vahvasti kuluvan vuoden toisella neljänneksellä hyvän markkinatilanteen ja suurien investointien tukemana. Yhtiö kykeni samalla parantamaan liikevoittomarginaaliaan, joten tuloskasvu oli vielä liikevaihdon kasvuakin ripeämpää.

image

Ramirent-konserni Q2 2007/Q2 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 152,0/116,7
  • Liikevoitto % 24,0/19,8
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 34,9/20,7
  • Omavaraisuusaste % 39,3/41,0 (1-6/07/1-6/06)
  • Sijoitetun pääoman tuotto % 28,4/22,3 (1-6/07/1-6/06) 
  • Tase milj. euroa 716,4/524,8
  • Henkilöstö (keskimäärin) 3 261/2 723

Suomessa Ramirentin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 34,6 miljoonaan euroon 24,4 miljoonasta ja liikevoitto 8,3 miljoonaan euroon 5,5 miljoonasta. Ruotsissa liikevaihto kipusi 36,7 miljoonaan euroon 31,2 miljoonasta ja liikevoitto 7,6 miljoonaan euroon 4,5 miljoonasta. Norjassa liikevaihto nousi 33,3 miljoonaan euroon 28,9 miljoonasta ja liikevoitto 8,3 miljoonaan euroon 7,2 miljoonasta.

Tanskassa liikevaihto kasvoi 14,0 miljoonaan euroon 11,6 miljoonasta ja liikevoitto 2,5 miljoonaan euroon 1,3 miljoonasta. Muun Euroopan liikevaihto kasvoi 33,9 miljoonaan euroon 20,8 miljoonasta ja liikevoitto 8,7 miljoonaan euroon 4,7 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Kari Kallion mukaan liiketoimintaympäristö oli edelleen suotuisa kaikilla markkinoilla. Ramirent on edelleen investoinut voimakkaasti lisäkapasiteettiin ennen kesän huippusesongin alkua voidakseen vastata suureen kysyntään. Kehitys on ollut erityisen hyvää Tsekin tasavallassa, jossa Ramirentin toiminta käynnistyi vasta vuosi sitten.

Korkea käyttöaste ja lisääntynyt tehokkuus kaikissa segmenteissä paransivat liikevoittoa. Kannattavuus parani voimakkaasti erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa johtuen lisääntyneestä tehokkuudesta ja hyvin ajoitetuista investoinneista.

Hyvän markkinatilanteen uskotaan jatkuvan kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Yhtiö arvioi, että kokonaisrakentaminen kasvaa tänä vuonna keskimäärin 3-4 prosenttia Pohjoismaissa. Pohjoismaiden suurimpien rakennusyhtiöiden tilauskannat osoittavat, että rakentamisen volyymi kasvaa edelleen. Toisaalta työvoiman ja rakennusmateriaalin niukka tarjonta saattaa jatkossa rajoittaa kasvumahdollisuuksia. Yhtiö arvioi vakaan kasvun jatkuvan Keski- ja Itä-Euroopan markkinoilla. 

Vuokrausasteen uskotaan edelleen kasvavan kone- ja laitevuokrauksessa konsernin markkinoilla, sillä rakennusyhtiöt valitsevat lisääntyvässä määrin koneen vuokrauksen kuin investoivat omaan kalustoon. Tästä johtuen Ramirent arvioi konevuokrausmarkkinoiden kasvavan rakennusmarkkinoita nopeammin tänä vuonna.

Ramirent on investoinut voimakkaasti uuteen kapasiteettiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Yhtiö odottaa positiivista kassavirtaa ja siten velkaantumisasteen paranevan loppuvuonna. Ramirent on hyvässä asemassa hyötyäkseen markkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista. Yhtiö jatkaa myös yritysostokohteiden etsimistä ja sisäisen tehokkuuden parantamista tukeakseen kannattavaa kasvua. Yhtiö arvioi ylittävänsä selvästi taloudelliset tavoitteensa.                                     

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramirentin tulos kohosi 34,9 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat