Kokeile kuukausi maksutta

Rautaruukin tulos parani 176 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa

Rautaruukki jatkoi tuloksensa ja liikevaihtonsa kohentamista toisella neljänneksellä, kun markkinatilanne konsernin ydinmarkkina-alueilla ja keskeisissä asiakasteollisuuksissa jatkui hyvänä. Tulosparannuksen ollessa liikevaihdon kasvua nopeampaa konsernin liikevoittoprosenttikin parani.

Rautaruukki jatkoi tuloksensa ja liikevaihtonsa kohentamista toisella neljänneksellä, kun markkinatilanne konsernin ydinmarkkina-alueilla ja keskeisissä asiakasteollisuuksissa jatkui hyvänä. Tulosparannuksen ollessa liikevaihdon kasvua nopeampaa konsernin liikevoittoprosenttikin parani.

Rautaruukki-konserni Q2 2007/Q2 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 1 009/928
  • Liikevoitto % 17,7/13,7
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 176/136
  • Omavaraisuusaste % 62,6/53,2  
  • Tase milj. euroa 2 948/2 908 
  • Henkilöstö (keskimäärin) 14 607/12 645

Ruukki Constructionin liikevaihto kasvoi 258 miljoonaan euroon viime vuoden vertailujakson 181 miljoonasta ja liikevoitto 40 miljoonaan euroon 21 miljoonasta. Liikevaihtoa ja -voittoa kasvattivat kokonaistoimitusten, järjestelmien ja komponenttien hyvä hintataso sekä lisääntyneet toimitukset. Erityisesti liikevaihto kasvoi Suomessa ja Venäjällä. Venäjällä divisioonan markkina-alueen maantieteellinen laajentuminen etenee, sillä jo 40 prosenttia toimituksista menee Keski-Venäjän alueen ulkopuolelle.

Kokonaistoimitusten osuus Ruukki Constructionin myynnistä jatkoi kasvuaan. Venäjällä ja itäisen Keski-Euroopan markkinoilla liike- ja toimitilarakentamisen kysyntä ja kokonaistoimitukset kasvoivat. Teollisuushallitoimitukset lisäsivät toimitusten keskikokoa. Pohjoismaissa kokonaistoimitusten määrä kasvoi edelleen vahvasti. Myös rakentamisen komponenttitoimitukset olivat vilkkaita kaikilla markkina-alueilla.

Yhtiön käynnissä olevat investoinnit Romaniassa, Ukrainassa, Suomessa, Puolassa ja Venäjällä vahvistavat merkittävästi runkorakenteiden, seinäelementtien ja profiloitujen tuotteiden toimituskykyä nopeasti kasvavilla markkinoilla osittain jo kuluvan vuoden aikana.

Satama-, tie- ja rautatierakentamisen sekä rakennusten perustamisen ratkaisuiden kysyntä jatkui hyvänä. Yhtiön mukaan sen asema vaativien siltaprojektien kokonaistoimittajana vahvistui merkittävästi Pohjoismaissa huhtikuussa Norjasta ostetun Scanbridge AS:n myötä.

Vahvan kysynnän ja markkinatilanteen odotetaan jatkuvan kaikilla Ruukki Constructionin ydinmarkkinoilla ja kaikissa tuoteryhmissä, vaikka kilpailu onkin lisääntymässä Itä-Euroopan markkinoilla.

Ruukki Metalsin liikevaihto supistui huhti-kesäkuussa 588 miljoonaan euroon vertailujakson 604 miljoonasta, mutta liikevoitto kasvoi 117 miljoonaan euroon 87 miljoonasta. Kannattavuutta paransivat vahvistuneet myyntihinnat ja myynnin rakenteen muutos.

Ruukki Productionin osalta terästuotanto hiipui hieman tammi-kesäkuussa. Rakentamisessa käytettävien maalipinnoitettujen tuotteiden ja putkituotteiden kysyntä oli kuitenkin hyvä ja niitä valmistettiin edellisvuotta enemmän.

Koko Rautaruukki-konsernin tasolla vertailukelpoisen liikevaihdon odotetaan kehittyvän asetettujen kasvutavoitteiden mukaisesti. Yhtiö ilmoitti viime vuoden tuloksen julkistamisen yhteydessä liikevaihtonsa vuotuiseksi kasvutavoitteeksi 10 prosenttia. Kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon osalta kasvu on ollut 9,9 prosenttia, joten loppuvuoden kasvun tulisi olla samaa tasoa.

Koko vuoden liikevoiton puolestaan ennakoidaan ylittävän selvästi viime vuoden vertailukelpoisen liikevoiton. Liikevoittoprosentin osalta tavoitteeksi on asetettu 12. Tammi-kesäkuun liikevoittoprosentti oli 18,2.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautaruukin tulos parani 176 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat