Kokeile kuukausi maksutta

Uudenmaan tiepiiri huolissaan Kehä III:n parantamisen laiminlyömisestä budjettiesityksessä

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri on huolestunut alueellisten tieinvestointien vähäisyydestä valtiovarainministeriön budjettiesityksessä vuodelle 2008. Budjetissa ei myöskään ole rahoitusta uusille kehittämishankkeille, mikä merkitsee esimerkiksi Kehä III:n parantamisen laiminlyömistä. Parantaminen olisi välttämätöntä, sillä jo nyt ruuhkaisen väylän liikenne lisääntyy tuntuvasti, kun Vuosaaren sataman toiminta käynnistyy ensi vuonna.

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri on huolestunut alueellisten tieinvestointien vähäisyydestä valtiovarainministeriön budjettiesityksessä vuodelle 2008. Budjetissa ei myöskään ole rahoitusta uusille kehittämishankkeille, mikä merkitsee esimerkiksi Kehä III:n parantamisen laiminlyömistä. Parantaminen olisi välttämätöntä, sillä jo nyt ruuhkaisen väylän liikenne lisääntyy tuntuvasti, kun Vuosaaren sataman toiminta käynnistyy ensi vuonna.

Uudenmaan tiepiirin tiejohtaja Rita Piirainen toivoo, että pääkaupunkiseudun kannalta tärkeä joukkoliikennehankekokonaisuus saisi rahoitukselleen jatkoa ja meluntorjunnan rakentaminen saataisiin vihdoin käyntiin. Hän toteaa myös, että viime aikojen huolestuttava onnettomuuskehitys olisi saatava pysähtymään. Alueellisilla investoinneilla voitaisiin vaikuttaa oleellisesti tiellä liikkumisen turvallisuuteen ja sujuvuuteen sekä ympäristön hyvinvointiin.

Valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiehdotus takaa kuitenkin monien jo käynnissä olevien isojen tieverkon kehittämishankkeiden jatkumisen suunnitelmien mukaan Uudenmaan tiepiirissä. Näitä ovat muun muassa Hakamäentien uudistus, Vuosaaren sataman liikenneyhteyksien rakentaminen, valtatien 2 parantaminen sekä E18-tien rakentaminen Muurlan ja Lohjan välillä.

Sen sijaan vuoden 2007 budjettiesityksessä aloitusluvan saanut Kehä I:n parantaminen Espoon Leppävaarassa viivästyy, koska tiepiirin kolmelta urakoitsijalta saamat tarjoukset ylittävät huomattavasti hankeosalle suunnitellun rahoituksen.

Kantatielle 51 Kirkkonummen ja Kivenlahden välille rakennettavan moottoritien urakkatarjouspyyntöjen valmistelu on käynnissä. Alustavan aikataulun mukaan rakennustyöt alkavat vuoden 2008 lopulla ja uusi moottoritie otetaan liikenteen käyttöön vuoden 2010 lopulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudenmaan tiepiiri huolissaan Kehä III:n parantamisen laiminlyömisestä budjettiesityksessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat