Kokeile kuukausi maksutta

YTV kritisoi budjettiesitystä pääkaupunkiseudun keskeisten liikennehankkeiden laiminlyömisestä

YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä kiittää valtiovarainministeriön vuoden 2008 talousarvioehdotuksen osoittamia määrärahoja länsimetron suunnitteluun sekä jo aiemmin päätettyjen hankkeiden jatkorahoitukseen. Toisaalta hän kritisoi eräiden muiden pääkaupunkiseudun keskeisten liikennehankkeiden puuttumista talousarvioesityksestä.

YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä kiittää valtiovarainministeriön vuoden 2008 talousarvioehdotuksen osoittamia määrärahoja länsimetron suunnitteluun sekä jo aiemmin päätettyjen hankkeiden jatkorahoitukseen. Toisaalta hän kritisoi eräiden muiden pääkaupunkiseudun keskeisten liikennehankkeiden puuttumista talousarvioesityksestä.

”Olen erityisen huolestunut siitä, että vuoden 2008 budjettiesityksessä ei ole määrärahoja Vantaan kehärata – hankkeen suunnitteluun. Myös Kehä III:n parannustyöt on budjettiesityksessä sivuutettu huolimatta siitä, että E18-tien parantaminen on mainittu hallitusohjelmassa”, toteaa Penttilä YTV:n tiedotteessa.

Penttilän mukaan näiden hankkeiden lykkäämistä ei voi perustella mahdollisella rakennusalan ylikuumenemisella, koska rakentamiseen päästäisiin aikaisintaan vuosina 2009-2010. Pääkaupunkiseudun liikennesuunnitelmat muodostavat kokonaisuuden. Jos kärkihankkeita ei voida toteuttaa suunnitellussa aikataulussa, ei viivästyminen koske vain näitä hankkeita, vaan sillä on vaikutusta myös muiden sovittujen kohteiden toteuttamiseen.

”Kyse ei ole yksittäisistä liikennehankkeista, vaan harkitusta kokonaisuudesta. Siksi hankkeiden viivyttäminen aiheuttaa hämmennystä ja vaarantaa ne lupaukset, joita hallitusohjelmassa on annettu”, toistaa Penttilä aiemman vetoomuksensa.

Hän toivoo kuitenkin, että lopullisessa talousarviossa turvataan myös muiden pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelman kärkihankkeiden toteuttaminen. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YTV kritisoi budjettiesitystä pääkaupunkiseudun keskeisten liikennehankkeiden laiminlyömisestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat