Kokeile kuukausi maksutta

Ainakin kolmea Vaasan messutaloa uhkaa vajoaminen

Vaasan asuntomessualueella ainakin kolmea rakenteilla olevaa messutaloa uhkaa maan vajoaminen. Yhden talon pääty on jo painunut. Syynä on tonttien perustuksiin jäänyt savikerros.

Vaasan asuntomessualueella ainakin kolmea rakenteilla olevaa messutaloa uhkaa maan vajoaminen. Yhden talon pääty on jo painunut. Syynä on tonttien perustuksiin jäänyt savikerros.

Vajoaminen huomattiin, kun yhdessä omakotitalossa oltiin tekemässä linjauksia lattiavalutöitä varten, myöntää messujen projektipäällikkö Keijo Ullakko.

Suvilahden messualueella on aloitettu maaperätutkimukset, joiden aikana käydään läpi kaikki messutontit. Tuloksia käydään läpi rakentajien kanssa torstaina.

Savea on varmuudella kolmen tontin perustuksissa, neljättä tapausta tutkitaan. Vajoamisvaarassa olevien talojen perustukset joudutaan tukemaan teräspaaluin.

Alueen maamassat vaihdettiin ennen rakennustöiden alkamista, mutta yhden syvänteen pohjalle jäi parin metrin savikerros, selvittää Ullakko. Hänen mukaansa kyse on maaurakoitsijan työvirheestä. Urakoitsija joutuu kustantamaan maaperätutkimukset ja talojen paaluttamisesta koituvat kustannukset.

Messujärjestäjät kiistävät, että syynä ongelmiin olisi kireä rakennusaikataulu. Messualueesta tehdyt valitukset viivästyttivät rakentamista, ja koko messujen järjestäminen oli jo vaakalaudalla. Talonrakennustöihin päästiin huhtikuussa, kun korkein hallinto-oikeus oli hylännyt valitukset.

Yksi talovalmistaja harkitsee vetäytymistä

Sanomalehti Vasabladetin mukaan yksi talovalmistaja harkitsee jo jopa vetäytymistä Vaasan asuntomessuilta. Talon valmistumisen pelätään viivästyvän, mikä johtaisi hyvityssakkoihin.

Ullakon mukaan ongelmalla ei ole vaikutusta rakentamisaikatauluun. Lattiavaluja joudutaan siirtämään tuonnemmaksi, mutta muutoin rakentamista voidaan hänen mukaansa jatkaa.

Vaasan Suvilahdessa järjestetään asuntomessut ensi kesänä. Meren rantaan on rakenteilla parikymmentä omakotitaloa ja kolme kerrostaloa. Lisäksi messualueelle nousee 28 yhtiömuotoista pientaloa.

Talojen on määrä valmistua toukokuun loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ainakin kolmea Vaasan messutaloa uhkaa vajoaminen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat