Suomen Hypoteekkiyhdistyksen tänään ilmestyneen Suomen asuntomarkkinoita koskevan analyysin mukaan käänne markkinoiden tunnelmassa on ollut nopea kesän myötä ja riskit ovat kasvaneet. Yhdysvaltain subprime-luottojen aiheuttaman finanssikriisin vaikutukset ovat luomassa epävarmuutta myös Suomeen. Hypon analyysin pisteluku on pudonnut kolmannella neljänneksellä +130 pisteeseen toisen neljänneksen +300:sta.

Hypo: Riskit kasvaneet asuntomarkkinoilla

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen tänään ilmestyneen Suomen asuntomarkkinoita koskevan analyysin mukaan käänne markkinoiden tunnelmassa on ollut nopea kesän myötä ja riskit ovat kasvaneet. Yhdysvaltain subprime-luottojen aiheuttaman finanssikriisin vaikutukset ovat luomassa epävarmuutta myös Suomeen. Hypon analyysin pisteluku on pudonnut kolmannella neljänneksellä +130 pisteeseen toisen neljänneksen +300:sta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Silti Hypo näkee Suomen asuntomarkkinoiden tilanteen lähes kaikilla mittareilla parempana kuin muissa länsimaissa. Taustalla ovat muun muassa kasvukeskusten rakenteellinen ylikysyntä, ihmisten vauraus, työttömyyden vähentyminen, erinomaiset rahoitusmahdollisuudet oman kodin hankintaan sekä vähäinen spekulatiivinen asuntosijoittaminen. Siten mahdollisuudet asuntomarkkinoiden rauhoittumiseen hallitusti ovat hyvät Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hypo: Riskit kasvaneet asuntomarkkinoilla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi