Kokeile kuukausi maksutta

Kylylahden kaivoksen rakennustyöt käynnistynevät ensi vuonna Polvijärvellä

Kylylahden kaivoksen rakennustyöt on tarkoitus käynnistää ensi vuoden alkupuolella Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa. Kaivoksen tärkeimmät malmit ovat koboltti ja kupari. Kylylahti Copper jatkaa syväkairauksia syyskuussa. Tavoitteena on paikantaa lisää malmivarantoja, joka lisäisi kaivoksen elinikää. Tuotannon toivotaan käynnistyvän vuonna 2009.

Kylylahden kaivoksen rakennustyöt on tarkoitus käynnistää ensi vuoden alkupuolella Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa. Kaivoksen tärkeimmät malmit ovat koboltti ja kupari. Kylylahti Copper jatkaa syväkairauksia syyskuussa. Tavoitteena on paikantaa lisää malmivarantoja, joka lisäisi kaivoksen elinikää. Tuotannon toivotaan käynnistyvän vuonna 2009.

– Kaivoksen eliniäksi on nyt ennustettu 13 vuotta ja sen arvioidaan tuottavan noin puoli miljoonaa tonnia vuosittain. Lopulliset kannattavuuslaskelmat valmistuvat viimeistään lokakuussa. Myös ympäristölupapäätöstä odotetaan loka-marraskuun aikana, kertoo Kylylahti Copperin aluejohtaja Jarmo Vesanto.

Rikasteen jatkojalostus tapahtuu Siilinjärvellä, jossa prosessiin tarvittava infrastruktuuri on jo valmiina. Vesannon mukaan esiintymän koon vuoksi jatkojalostamiseen Polvijärvellä ei kannata investoida. Projektin kokonaisinvestoinneiksi on laskettu 120 miljoonaa euroa, joista polvijärvelle 70 miljoonaa euroa. Hanke tuo noin 250 pysyvää työpaikkaa, Vesanto sanoo.

Pampalossa kultaan kiinni 2010

Pohjois-Karjalassa edistyy myös toinen iso kaivoshanke. Ilomantsissa sijaitsevan Pampalon kultakaivos pyrkii aloittamaan tuotantonsa vuonna 2010. Pampalon kultakaivos on osa 40 kilometrin kultalinjaa, jolta löytyy 22 tunnettua esiintymää. Esiintymät ovat Endomines Oy:n hallussa.

– Tarkoitus on käynnistää ensin toiminta Pampalossa, sitten alamme hyödyntämään muita esiintymiä. Pampalon hankkeeseen on jo ympäristölupa, mutta meillä on uusi hakemus vireillä, jossa haemme lupaa lisäkapasiteetille. Aloitamme myös talvella olemassa olevan vinotunnelin syventämisen, Endominesin toimitusjohtaja Timo Lindborg kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kylylahden kaivoksen rakennustyöt käynnistynevät ensi vuonna Polvijärvellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat