Kokeile kuukausi maksutta

Lapin ympäristökeskus aloittamassa syöttövesijohdon rakennustyöt Rovaniemellä

Lapin ympäristökeskus on aloittamassa yhteistyössä Napapiirin Veden kanssa syöttövesijohdon rakennustyöt syys-lokakuun vaihteessa Rovaniemen kaupungissa Jokkavaaran ja Kampsavaaran välisellä alueella. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 2,4 miljoonaa euroa.

Lapin ympäristökeskus on aloittamassa yhteistyössä Napapiirin Veden kanssa syöttövesijohdon rakennustyöt syys-lokakuun vaihteessa Rovaniemen kaupungissa Jokkavaaran ja Kampsavaaran välisellä alueella. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 2,4 miljoonaa euroa.

Lapin ympäristökeskuksen rakentamisyksikkö toimii hankkeen rakennuttajana ja urakoitsija on Maanrakennus Kantmark Oy. Lapin ympäristökeskus aloittaa linjan raivaustöillä syys-lokakuun vaihteessa ja urakoitsija aloittaa kallion louhintatyöt tammi-helmikuussa. Varsinaiset vesijohtolinjan rakentamistyöt aloitetaan helmi-maaliskuun vaihteessa. Rakennuskohde käsittää syöttövesijohdon (400 mm) rakentamisen noin 18,4 kilometrin pituiselle välille Jokkavaara-Kampsavaara.

Valtion osuus kokonaiskustannuksista on enintään 1,2 miljoonaa euroa. Napapiirin Vesi sitoutunut vastaamaan hankkeen kustannuksista 1,2 miljoonan euron osuudella ja tarvittaessa vastaamaan myös kustannusarvion ylittävistä kustannuksista.

Rovaniemen alueen vesihuollon ongelmana on ollut raakavesireservin vähyys. Hankkeen valmistuttua Rovaniemen kaupungin vedenjakelun varmuus paranee merkittävästi. Maksimissaan Jokkavaara-Kampsavaarasta voidaan pumpata 4 000 kuutiometriä vettä vuorokaudessa. Napapiirin Veden Rovaniemen keskustan ja Saarenkylän jakelualueilla on 47 500 asukasta. Veden kulutus alueella on keskimäärin 10 000 kuutiometriä vuorokaudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapin ympäristökeskus aloittamassa syöttövesijohdon rakennustyöt Rovaniemellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat