Pöyry osti loputkin Pöysälä & Sandbergista – kaupan vastikkeeksi suunnattu anti

Insinööritoimisto Pöysälä & Sandberg Oy on siirtynyt kokonaisuudessaan Pöyry Oyj:n omistukseen. Pöyry kertoi kolmisen viikkoa sitten ostaneensa 90,1 prosenttia Pöysälä & Sandbergin osakekannasta ja äänimäärästä, ja nyt Pöyry on päässyt sopimukseen myös loppujen 9,9 prosentin osuuden kaupasta. Pöysälä & Sandbergin tulos ja tase yhdistetään Pöyry-konserniin 1.9.2007 alkaen.

Insinööritoimisto Pöysälä & Sandberg Oy on siirtynyt kokonaisuudessaan Pöyry Oyj:n omistukseen. Pöyry kertoi kolmisen viikkoa sitten ostaneensa 90,1 prosenttia Pöysälä & Sandbergin osakekannasta ja äänimäärästä, ja nyt Pöyry on päässyt sopimukseen myös loppujen 9,9 prosentin osuuden kaupasta. Pöysälä & Sandbergin tulos ja tase yhdistetään Pöyry-konserniin 1.9.2007 alkaen.

image

Lisäksi Pöyry Oyj:n hallitus on päättänyt toteuttaa suunnatun annin käytettäväksi vastikkeena Insinööritoimisto Pöysälä & Sandberg Oy:n yritysostossa. Pöyryn lakiasiainjohtaja Anne Viitalan mukaan maksettu vastike koskee koko 100 prosentin osuutta Pöysälä & Sandbergista.

Pöysälä & Sandbergin entisille omistajille suunnattujen uusien Pöyryn osakkeiden määrä on 298 702 kappaletta. Pöyryn osakkeen päätöskurssi oli eilen Helsingin pörssissä 16,85 euroa, jolla laskettuna uusien osakkeiden arvoksi muodostuu hieman yli 5 miljoonaa euroa. Viitala ei suostunut kommentoimaan, onko kaupan maksuna käytetty myös käteistä vai onko koko kauppasumma maksettu suunnatulla annilla.

Pöysälä & Sandbergin liikevaihto oli viime vuonna 7,5 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 100 asiantuntijaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry osti loputkin Pöysälä & Sandbergista – kaupan vastikkeeksi suunnattu anti”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi