Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 16 prosenttia heinäkuussa

Rakennuslupia myönnettiin vajaalle 2,7 miljoonalle kuutiometrille kuluvan vuoden heinäkuussa, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Teollisuus- ja varastorakennusten rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 64 prosenttia reiluun 0,8 miljoonaan kuutioon sekä liike- ja toimistorakennusten rakennuslupien kuutiomäärä 41 prosenttia vajaaseen 0,6 miljoonaan kuutioon. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Rakennuslupia myönnettiin vajaalle 2,7 miljoonalle kuutiometrille kuluvan vuoden heinäkuussa, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Teollisuus- ja varastorakennusten rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 64 prosenttia reiluun 0,8 miljoonaan kuutioon sekä liike- ja toimistorakennusten rakennuslupien kuutiomäärä 41 prosenttia vajaaseen 0,6 miljoonaan kuutioon. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Asuinrakentamiseen lupia sen sijaan myönnettiin heinäkuussa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Rakennusluvan sai 1 763 asuntoa, mikä on 13 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Kuluvan vuoden tammi-heinäkuussa rakennuslupia myönnettiin yhteensä yli 34 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 20 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Kuutiomäärät kasvoivat lähes kaikissa rakennustyypeissä. Asuntorakentamiseen myönnettyjen lupien määrä kuitenkin väheni edellisvuotisesta. Rakennusluvan sai kaikkiaan 20 344 uutta asuntoa, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 16 prosenttia heinäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat