VTT:n Pajakkala: Puutavaran hinnannousu ei vielä täysin näy rakennustuotteissa

VTT:n asiakasjohtaja Pekka Pajakkalan mukaan puutavaran hintojen nousun näkyminen eri rakennustuotteissa on vielä osin toteutumatta. Puutavaran hinnannousun voidaan hänen mukaansa kuitenkin odottaa hidastuvan, mutta hyvä kysyntä ei anna mahdollisuuksia hintojen laskuun vuoden takaiselle tasolle.

VTT:n asiakasjohtaja Pekka Pajakkalan mukaan puutavaran hintojen nousun näkyminen eri rakennustuotteissa on vielä osin toteutumatta. Puutavaran hinnannousun voidaan hänen mukaansa kuitenkin odottaa hidastuvan, mutta hyvä kysyntä ei anna mahdollisuuksia hintojen laskuun vuoden takaiselle tasolle.

Vaikka uusien asuntojen aloitukset ovat kääntyneet laskuun, Pajakkala uskoo asuntorakentamisen säilyvän edelleen vilkkaana. Tätä hän perustelee kuluttajien luottamuksella tulevaisuuteen sekä asunnonosto-, peruskorjaus- ja kunnostusaikomuksilla.

Pajakkala uskoo asuntorakentamisen lievän hiipumisen aiheuttavan kilpailun lisääntymistä esimerkiksi pientalomarkkinoilla, mikä taas luo paineita hintojen laskuun. Näin on raaka-aineiden hintojen noususta riippumatta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VTT:n Pajakkala: Puutavaran hinnannousu ei vielä täysin näy rakennustuotteissa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi