Espoo aikeissa lainata valtiolle 82 miljoonaa euroa Kehä I:n kunnostukseen

Espoon kaupunki kaavailee vauhdittavansa Kehä I:n parantamista maksamalla tilapäisesti valtion puolesta 82 miljoonaa euroa kunnostustöiden kustannuksista. Espoon kaupunki ja Tiehallinto ovat neuvotelleet sopimuksen asiasta. Valtio maksaisi osuutensa takaisin kaupungille vuosina 2012 ja 2013. Järjestely mahdollistaisi töiden alkamisen jo ensi vuoden alkupuolella.

Espoon kaupunki kaavailee vauhdittavansa Kehä I:n parantamista maksamalla tilapäisesti valtion puolesta 82 miljoonaa euroa kunnostustöiden kustannuksista. Espoon kaupunki ja Tiehallinto ovat neuvotelleet sopimuksen asiasta. Valtio maksaisi osuutensa takaisin kaupungille vuosina 2012 ja 2013. Järjestely mahdollistaisi töiden alkamisen jo ensi vuoden alkupuolella.

Kehä I:n parannustöiden kokonaiskustannukset ovat ensimmäisen vaiheen tarjousten perusteella 164,7 miljoonaa euroa. Sopimuksen mukaan valtion osuus verottomista kustannuksista on 61 prosenttia ja Espoon kaupungin 39 prosenttia. Espoon kaupungille tuleva lopullinen kustannus hankkeesta on 52,7 miljoonaa euroa.

Hankkeen rahoittamiseen käytetään tilapäisesti Espoon kaupungin Investointirahaston ja Peruspalvelujen kehittämisrahaston pääomia. Pääomat palautuvat rahastoihin valtion maksaessa osuutensa kaupungille. Valtio ei kuitenkaan maksaisi rahoille korkoa.

Tiehallinnolle on valtion kuluvan vuoden talousarviossa myönnetty 86,3 miljoonan euron sopimusvaltuus hankkeeseen. Tämä nostetaan ensi vuoden budjetissa 164,7 miljoonaan euroon.  

Kaupunginjohtaja Marketta Kokkosen mukaan on aivan poikkeuksellista, että kaupunki sitoutuu rahoittamaan näin laajaa hanketta valtion puolesta.

”Kehä I:n liikenteen sujuvuus on kuitenkin niin tärkeää koko pääkaupunkiseudun kehitykselle, asukkaille ja elinkeinoelämälle, että Espoon kaupunki pitää välttämättömänä kunnostustöiden aloittamista suunnitellussa aikataulussa”, Kokkonen sanoo.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee rahoitusjärjestelyjä ensi maanantain (15.10.) kokouksessaan. Valtuusto päättää asiasta osaltaan kaupungin taloussuunnitelman käsittelyn yhteydessä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo aikeissa lainata valtiolle 82 miljoonaa euroa Kehä I:n kunnostukseen”

Jätä kommentti