Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin seudun kauppakamari vaatii Malmin lentokenttää asuntokäyttöön

Helsingin seudun kauppakamarin mukaan valmistelua Malmin lentokenttäalueen vapauttamiseksi asuntokäyttöön tulee jatkaa mahdollisimman nopeasti. Kohtuuhintaisten asuntojen puute vaikeuttaa yritysten työvoiman saantia pääkaupunkiseudulla olennaisesti jo nyt, ja asunto-ongelma tulee olemaan yksi Helsingin seudun keskeisimmistä haasteista myös jatkossa.

Helsingin seudun kauppakamarin mukaan valmistelua Malmin lentokenttäalueen vapauttamiseksi asuntokäyttöön tulee jatkaa mahdollisimman nopeasti. Kohtuuhintaisten asuntojen puute vaikeuttaa yritysten työvoiman saantia pääkaupunkiseudulla olennaisesti jo nyt, ja asunto-ongelma tulee olemaan yksi Helsingin seudun keskeisimmistä haasteista myös jatkossa.

Helsingin seudun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Jorma Nyrhilän mielestä Malmin lentokenttä tulee ottaa asuntokäyttöön yhdyskuntarakenteen eheyttämiseksi ja asuntotuotannon edistämiseksi. Hänen mukaansa Helsingissä tarvitaan hyvien kulkuyhteyksien varrella olevia uusia asuinalueita, sillä asuntopula pakottaa ihmiset muuttamaan yhä kauemmaksi työpaikoista, mikä johtaa yhä pidempiin ja hankalampiin työmatkoihin.

”Malmin lentokentän kehittäminen edellyttäisi Tattarisuon teollisuusalueen osittaista purkamista sekä Sepänmäen omakotialueen poistamista asuinkäytöstä ja korvaamista. Kauppakamari ei pidä tätä realistisena vaihtoehtona”, jatkaa Nyrhilä.

Koska Helsingin seutu kuitenkin tarvitsee Helsinki-Vantaan lentokentän lisäksi toisen lentokentän, pitää kauppakamari välttämättömänä, että Malmin lentokentälle etsitään uusi, riittävät kehitysmahdollisuudet turvaava sijaintipaikka. Nyrhilän mukaan liikenne- ja viestintäministeriön ehdottama Porvoon Backas soveltuu uudeksi lentokentän paikaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin seudun kauppakamari vaatii Malmin lentokenttää asuntokäyttöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat