Joensuun paloaseman ja Pohjois-Karjalan hätäkeskuksen peruskivi muurataan

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen Joensuun paloaseman ja Pohjois-Karjalan hätäkeskuksen peruskivi muurataan huomenna. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kahden toimijan hätäkeskus. Rakennuksen vihkii sisäasiainministeri Anne Holmlund. Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2007, ja ne valmistuvat marraskuun 2008 loppuun mennessä. Rakennuksen kustannusarvio on 12,6 miljoonaa euroa.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen Joensuun paloaseman ja Pohjois-Karjalan hätäkeskuksen peruskivi muurataan huomenna. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kahden toimijan hätäkeskus. Rakennuksen vihkii sisäasiainministeri Anne Holmlund. Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2007, ja ne valmistuvat marraskuun 2008 loppuun mennessä. Rakennuksen kustannusarvio on 12,6 miljoonaa euroa.

Rakennushankkeeseen kuuluvat päärakennus ja kylmä varastorakennus. Päärakennuksen huoneala on 4 760 neliömetriä ja varastorakennuksen huoneala 862 neliömetriä.

Päärakennuksen julkisivut ovat pääosin paikalla muurattua poltettua tiiltä. Osa julkisivusta rapataan värillisellä pintarappauksella. Rakennuksen kantavan rungon pilarit, palkit ja vaakarakenteet ovat pääosin teräsbetonia. Erillinen varastorakennus on rungoltaan teräsrakenteinen ja sen julkisivut ovat pinnoitettua peltikasettia. Rakennukset perustetaan maanvaraisesti.

Rakennusten arkkitehtisuunnittelusta vastaavat Arkkitehtitoimisto Küttner Ky:n arkkitehdit Michael Küttner ja Markku Haaslahti. Rakennesuunnittelun on tehnyt HM-Suunnittelu Oy. Pääurakoitsija on Rakennustoimisto K. Tervo Oy. LV-urakoinnista vastaa Tekmanni Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joensuun paloaseman ja Pohjois-Karjalan hätäkeskuksen peruskivi muurataan”

Vastaa