Playa Arkkitehdit voitti Viikin tiedepuiston asuntokorttelin arkkitehtikilpailun

Playa Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Louis Louis” on voittanut Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) ja Helsingin yliopiston järjestämän arkkitehtisuunnittelukilpailun Viikin Tiedepuiston asuntokorttelin rakentamisesta. Suunnitteluryhmään kuuluvat Veikko Ojanlatva, Johanna Ojalehto ja Tuukka Vuori. Viikin yliopistokampuksen ja Tiedepuiston ytimessä sijaitsevan korttelin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2008.

Playa Arkkitehdit Oy:n ehdotus "Louis Louis" on voittanut Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) ja Helsingin yliopiston järjestämän arkkitehtisuunnittelukilpailun Viikin Tiedepuiston asuntokorttelin rakentamisesta. Suunnitteluryhmään kuuluvat Veikko Ojanlatva, Johanna Ojalehto ja Tuukka Vuori. Viikin yliopistokampuksen ja Tiedepuiston ytimessä sijaitsevan korttelin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2008.

Suunnittelukilpailun arviointiryhmä piti Playa Arkkitehtien ehdotusta omaleimaisena. Se luo alueelle yhtenäisen ilmeen ja korostaa hyvin opiskelija-asumisen kampusmaista ja yhteisöllistä luonnetta osana Viikin Tiedepuistoa. Perusratkaisu on systemaattinen ja selkeä. Pistemäisten rakennusten tilallinen perusyksikkö koostuu neljästä osittain toisiinsa liittyvästä pienemmästä tilayksiköstä, joita on lomitettu toisiinsa.

Arviointiryhmä totesi, että kaikki ehdotukset olivat ammattitaitoisesti laadittuja ja täyttivät kilpailun vaatimukset, mutta yksikään niistä ei kuitenkaan ollut valmis sellaisenaan toteutettavaksi. Myös voittanut ehdotus ”Louis Louis” tarvitsee jonkin verran jatkosuunnittelua.

Kilpailtavana oli yhteensä 14 800 kerrosneliömetrin suuruinen asuntorakentamiseen varattu kortteli. Rakennusmaan omistaa Senaatti-kiinteistöt. Tonttivarauksia ei ole vielä tehty, mutta Hoasin tarkoituksena on rakennuttaa Viikintien varteen rajoittuvalle asuntotontille 140 asuntoa käsittävä opiskelijakampus. Lisäksi yliopistolla on mahdollisuus rakennuttaa kahdelle muulle tontille henkilökunta- ja tutkija-asuntoja yhteensä 120 huoneistoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Playa Arkkitehdit voitti Viikin tiedepuiston asuntokorttelin arkkitehtikilpailun”

Vastaa