Rakennusaine- ja betoniteollisuuden toimihenkilöille uusi työehtosopimus

Rakennustuoteteollisuus RTT ja Toimihenkilöunioni ovat saavuttaneet tänään neuvottelutuloksen rakennusaine- ja betoniteollisuuden toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen uudistamisesta. Neuvottelutuloksen mukainen sopimuskausi on 23.10.2007-30.4.2010 ja palkankorotusten kustannusvaikutus sopimuskauden aikana on noin kymmenen prosenttia.

Rakennustuoteteollisuus RTT ja Toimihenkilöunioni ovat saavuttaneet tänään neuvottelutuloksen rakennusaine- ja betoniteollisuuden toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen uudistamisesta. Neuvottelutuloksen mukainen sopimuskausi on 23.10.2007-30.4.2010 ja palkankorotusten kustannusvaikutus sopimuskauden aikana on noin kymmenen prosenttia.

Palkkoja korotetaan ensimmäisen kerran 1.11.2007 alkaen 80 eurolla, mutta kuitenkin vähintään 3,4 prosentilla. Lisäksi marraskuussa maksetaan kaikille toimihenkilöille 80 euron suuruinen kertakorvaus. Toinen yleiskorotus on suuruudeltaan 2,6 prosenttia ja maksetaan 1.9.2008 alkaen, ja kolmas yleiskorotus on suuruudeltaan 2,5 prosenttia ja tulee voimaan 1.5.2009 alkaen.

Neuvottelutuloksessa sovittiin myös, että 1.9.2008 maksetaan 0,5 prosentin ja 1.5.2009 vielä 0,6 prosentin paikallinen erä. Jos erien kohdentumisesta ei sovita paikallisesti, työnantaja päättää niiden jakamisesta.

Näiden korotusten lisäksi neuvottelutuloksessa sovittiin 1.5.2008 maksettavasta 0,5 prosentin suuruisesta korotuserästä, jonka kohdentumisesta voidaan sopia paikallisesti. Jos erän kohdentumisesta ei sovita, se maksetaan tasan kaikille työntekijöille.

Sopimus koskee noin 1 500 alalla työskentelevää toimihenkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusaine- ja betoniteollisuuden toimihenkilöille uusi työehtosopimus”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi