Kokeile kuukausi maksutta

Sitolle Luumäki–Imatra -rataosuuden alustava yleissuunnittelu

Ratahallintokeskus on tehnyt Sito Oy:n kanssa sopimuksen Luumäki-Imatrankoski -rataosan kaksoisraiteen alustavasta yleissuunnittelusta ja ympäristövaikutusten arvioinnista (YVA). Tehdyn suunnittelusopimuksen arvo on noin 600 000 euroa.

Ratahallintokeskus on tehnyt Sito Oy:n kanssa sopimuksen Luumäki-Imatrankoski -rataosan kaksoisraiteen alustavasta yleissuunnittelusta ja ympäristövaikutusten arvioinnista (YVA). Tehdyn suunnittelusopimuksen arvo on noin 600 000 euroa.

Projektissa tehdään alustava yleissuunnittelu kaksoisraiteen rakentamisesta Luumäen ja Imatran tavararatapihan välille sekä nykyisten Saimaan kanavan ja Mansikkakosken ratasiltojen korvaamisesta uusilla kaksiraiteisilla silloilla.

Lisäksi projektissa huomioidaan tasoristeysten poistaminen Luumäki-Imatra -rataosalta, henkilöliikenteen suurimman nopeuden nostaminen 200 kilometriin tunnissa, 25 tonnin akselipainon käyttöönottaminen tavaraliikenteessä sekä kaksoisraiteen nykyisiin ratapihoihin aiheuttamat vähäiset muutokset.

Alustava yleissuunnittelu ja ympäristövaikutusten arviointi valmistuvat kokonaisuudessaan vuoden 2008 loppupuolella. Hanke jatkuu tämän vaiheen jälkeen tarkemmalla suunnittelulla. Luumäki-Imatra -rataosan kaksoisraiteen rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2012.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitolle Luumäki–Imatra -rataosuuden alustava yleissuunnittelu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat