Tuusulan kunnanvaltuusto on ottanut yksimielisesti kielteisen kannan koskien sen alueiden liittämistä Keravaan ja Järvenpäähän. Selvitysmies Jussi-Pekka Alasen syyskuussa antaman selvityksen mukaan Tuusulalle kuuluva 6,3 neliökilometrin laajuinen Purolan alue tulisi liittää Järvenpäähän sekä 8,5 neliökilometrin laajuinen Ristikytö Järvenpäähän ja Keravaan. Alueille on kaavailtu jopa 25 000 ihmisen asuinaluetta.

Tuusulan kunta vastustaa osakuntaliitoksia Keravaan ja Järvenpäähän

Tuusulan kunnanvaltuusto on ottanut yksimielisesti kielteisen kannan koskien sen alueiden liittämistä Keravaan ja Järvenpäähän. Selvitysmies Jussi-Pekka Alasen syyskuussa antaman selvityksen mukaan Tuusulalle kuuluva 6,3 neliökilometrin laajuinen Purolan alue tulisi liittää Järvenpäähän sekä 8,5 neliökilometrin laajuinen Ristikytö Järvenpäähän ja Keravaan. Alueille on kaavailtu jopa 25 000 ihmisen asuinaluetta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tuusulan valtuusto on perustellut kielteistä kantaansa kuntaliitoksiin useilla seikoilla. Sen mukaan Tuusulan kasvu on pidetty hallittuna ja kuntatalous on pysynyt verraten vahvana. Tämä mahdollistaa väestönkasvun edellyttämän palvelutuotannon rahoittamisen myös tulevaisuudessa. Kunnanjohtaja Hannu Joensivun mukaan Tuusulalla on kaikki edellytykset huolehtia seudun väestönkasvusta.

Myös hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi on antanut tukensa tuusulalaisille. Kesäkuisessa tapaamisessaan Tuusulan kunnan delegaation kanssa Kiviniemi kertoi suhtautuvansa nihkeästi osakuntaliitoshankkeeseen.

Tuusulan kunta on esittänyt toivomuksensa valtionhallinnolle, että se kunnioittaa kunnallista itsehallintoa ja valmistelee asiaa Tuusulan kunnan esittämät näkökohdat huomioiden.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuusulan kunta vastustaa osakuntaliitoksia Keravaan ja Järvenpäähän”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi