Uusi katuyhteys avattu Leppävaaran ja Kilon välille Espoossa

Uusi katuyhteys Espoon Leppävaaran ja Kilon välille on avattu liikenteelle tänään. Noin kahden kilometrin mittainen katuyhteys alkaa Leppävaarankadun kohdalta Säterinpuistontienä, jatkuu Friisinmäentienä ja päättyy Nuijalantienä Kilossa. Nuijalantien ja Friisinmäentien osuuden toteutti urakoitsija H&P Infra Oy ja Säterinpuistontien rakensi Espoon kaupungin teknisen keskuksen katu- ja vihertuotanto. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,2 miljoonaa euroa.

Uusi katuyhteys Espoon Leppävaaran ja Kilon välille on avattu liikenteelle tänään. Noin kahden kilometrin mittainen katuyhteys alkaa Leppävaarankadun kohdalta Säterinpuistontienä, jatkuu Friisinmäentienä ja päättyy Nuijalantienä Kilossa. Nuijalantien ja Friisinmäentien osuuden toteutti urakoitsija H&P Infra Oy ja Säterinpuistontien rakensi Espoon kaupungin teknisen keskuksen katu- ja vihertuotanto. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,2 miljoonaa euroa.

Yhteyden rakentamista koskevat ensimmäiset rakennussuunnitelmat valmistuivat 1990-luvun puolivälissä ja rakentaminen päästiin aloittamaan syksyllä 2006. Koska katu on rakennettu pääosin pehmeälle maaperälle, jouduttiin katupohjaa vahvistamaan kalkki-sementtipilareilla. Pilareita upotettiin maahan yhtensä noin 45 kilometrin verran. Hankkeeseen sisältyi myös yksi kevyen liikenteen alikulkukäytävä Friisinmäen kohdalla.

Tarkoitus on, että yhteyttä jatketaan Leppävaarassa radan ali Turuntielle parin kolmen vuoden kuluessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi katuyhteys avattu Leppävaaran ja Kilon välille Espoossa”

Vastaa