Valtatie 9:n Lehmussuon eritasoliittymä valmistui Urjalassa

Pari vuotta kestäneet rakennustyöt Urjalassa, valtatie 9:n Lehmussuon eritasoliittymässä on saatu päätökseen pieniä viimeistelytöitä lukuun ottamatta. Lehmussuon liittymä oli aiemmin nelihaaraliittymä.

Pari vuotta kestäneet rakennustyöt Urjalassa, valtatie 9:n Lehmussuon eritasoliittymässä on saatu päätökseen pieniä viimeistelytöitä lukuun ottamatta. Lehmussuon liittymä oli aiemmin nelihaaraliittymä.

Valtatien yli rakennettiin silta, ja risteävät tiet yhdistettiin kahdella rampilla. Valtatielle rakennettiin hidastus- ja kiihdytyskaistat. Yli menevää maantietä parannettiin noin 1,5 kilometrin matkalla. Kevyen liikenteen väylää rakennettiin noin kilometri. Rakentaminen maksoi noin 3,2 miljoonaa euroa.

Rakentaminen toteutettiin yleissuunnitelman ja tiesuunnitelman perusteella. Hanketta ei voitu toteuttaa tiepiirin normaalilla rahoituksella sen kalleuden vuoksi. Hankkeen toteuttamiseen saatiin erillisrahoitus niin sanotusta teemahankepaketista, jolla parannetaan pääteiden turvallisuutta.

Tiesuunnitelman laati A-Insinöörit Oy, urakoitsijana toimi Soraset Yhtiöt Oy ja sillan rakensi aliurakoitsijana Seppo Rantala Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtatie 9:n Lehmussuon eritasoliittymä valmistui Urjalassa”

Jätä kommentti